matija frigan (20)

Donedavni igrač Rijeke u debiju oduševio Belgiju: Najskuplji transfer u povijesti kluba se isplatio

Westerloo
30.07.2023.
u 12:43

Podsjetimo, donedavni igrač rijele Matija Frigan ovaj tjedan postao je igrač Westerloa u transferu vrijednom 5,5 milijuna eura, što je daleko najveći ulazni transfer u povijesti belgijskog kluba, a čini se da im se već isplatio.

Matija Frigan debitirao je za Westerlo u 1. kolu belgijskog prvenstva, Westerlo je pogotkom u 91. minuti osvojio bod (2:2) na gostovanju u utakmici protiv Eupena. Hrvatski igrač momčadi se na travnjaku priključio u zadnjih pola sata utakmice, upravo u tom razdobolju od 0:2, ekipa bivšeg igrača Rijeke uspjela je doći do konačnih 2:2.

Bilo je to dovoljno da 20-godišnji nogometaš oduševi belgijske navijače. Uz nekoliko majstorskih poteza opravdao je povjerenje trenera i zaradio ovacije tribina. Westerlo je izgledao poput druge momčadi nakon njegova ulaska u igru, složni su lokalni sportski analitičari.

POVEZANI ČLANCI:

Sjajno je u akciji za prvi gol odigrao dodavanje Mattiasu Fixellesu, kojeg je zatim srušio golman Abdul Manaf Nurudeen. Nicolas Madsen zabio je penal i dao nadu Westerlou.

Nagrada je stigla u 90. minuti. Frigan je iz teške pozicije poslao dobar udarac glavom, a Nurudeen nije najbolje reagirao. Odbio je loptu do Lucasa Stassina, koji je pospremio u mrežu i zabio za vrijedan bod Westerloa.

Podsjetimo, donedavni igrač rijele Matija Frigan ovaj tjedan postao je igrač Westerloa u transferu vrijednom 5,5 milijuna eura, što je daleko najveći ulazni transfer u povijesti belgijskog kluba, a čini se da im se već isplatio. Ovo je i drugi najveći transfer u povijesti Rijeke. Jedini nogometaš za kojeg je Rijeka dobila više je Andrej Kramarić kada je otišao u Leicester za 9 milijuna eura.

Kramarić je kasnije izgradio sjajnu karijeru i prometnuo se u jednog od golgetera, ali i udarnih špica reprezentacije, a bez sumnje prema prikazanom dobar međunarodni put smiješi se i Friganu kojem je tek 20. Dodajmo još, kako u 2. kolu Westerlo prvu domaću utakmicu igra protiv Cluba Bruggea, Frigan će u debiju pred domaćim navijačima imati priliku osjetiti snagu najvrjednije belgijske momčadi.

Standings provided by Sofascore

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije