Georginio Rutter

Doveli napadača iz druge lige za 50 milijuna: 'On može dignuti navijače sa sjedala'

FILE PHOTO: Championship - Play-Off Semi Final - Second Leg - Leeds United v Norwich City
Foto: Jason Cairnduff/REUTERS
1/2
20.08.2024.
u 09:43

Iako financijski detalji ugovora nisu objavljeni, engleski mediji pišu da je momčad Premier lige platila klupski rekordni iznos od 40 milijuna funti (51 milijun dolara) za 22-godišnjeg Francuza

Engleski prvoligaš Brighton & Hove Albion potpisao je petogodišnji ugovor s francuskim napadačem Georginiom Rutterom iz drugoligaša Leeds Uniteda, objavila su oba kluba u ponedjeljak. Iako financijski detalji ugovora nisu objavljeni, engleski mediji pišu da je momčad Premier lige platila klupski rekordni iznos od 40 milijuna funti (51 milijun dolara) za 22-godišnjeg Francuza.

Rutter je došao u Leeds iz njemačkog Hoffenheima 2023. za 36 milijuna funti (46 milijuna dolara). Upisao je 66 nastupa i postigao osam golova tijekom 18 mjeseci provedenih u klubu.

"Georginio je igrač koji ima sposobnosti dignuti navijače s njihovih sjedala i stvarno je pokazao što može učiniti u engleskom nogometu s Leedsom prošle sezone - ali znam za njega otkad je igrao u Njemačkoj za Hoffenheim", rekao je Brightonov menadžer Fabian Hurzeler. Brighton ugošćuje Manchester United u svojoj sljedećoj utakmici Premier lige u subotu nakon što je pobijedio 3:0 kod Evertona na otvaranju sezone. 

VEZANI ČLANCI:

FOTO Schwarzenegger, The Rock, Statham: Ovi slavni glumci bili su sportaši, neki su imali impresivne karijere

FILE PHOTO: Championship - Play-Off Semi Final - Second Leg - Leeds United v Norwich City
1/12

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije