TIN JEDVAJ

Zaboravljeni vatreni uzeo srebro pa potpuno potonuo. Evo kako je njegova karijera iščeznula

Hrvatska izborila Euro preokretom na Rujevici
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/3
17.08.2024.
u 11:50

Ispostavilo se da prodaja 18-godišnjeg igrača koje je za Dinamo odigrao svega 13 utakmica nije bila dobra ideja, osobito ne u golemi klub poput Rome

Obrambenome igraču Tinu Jedvaju predviđali su zvjezdani uspon u europskom nogometu i reprezentaciji. Ipak, nepredviđenom se brzinom je njegova zvijezda počela gubiti sjaj. Nakon što je u dresu vatrenih uzeo svjetsko srebro u Rusiji 2018. godine, njegova je karijera krenula nizbrdo, a ispao je i s Dalićevog radara. Ovoga je ljeta ostvario transfer u Panathinaikos, a tek treba vidjeti može li od tamo krenuti u svojevrstan preporod.

Jedvaj je svoju karijeru započeo u mladim momčadima Dinama. Nakon ljetnog dijela sezone 2012/13. provedenog u prvoj momčadi zagrebačkog kluba, ostvario je transfer u Romu. Oni su ga pak u drugoj sezoni poslali na posudbu u Bayer Leverkusen, koji ga je 2015. otkupio za 7 milijuna eura. Četiri je godine proveo tamo, ali njegova je minutaža počela opadati, a Leverkusen ga je 2019. odlučio poslati u Augsburg. Kasnije je prodan u Moskvu uz odštetu od 4 milijuna eura, a vrijeme je provodio na posudbi u Ujedinim Arapskim Emiratima i Grčkoj.

GALERIJA Olmo i Zajec zajedno na Maksimiru! Španjolska zvijezda na otvaranju HNL-a

Hrvatska izborila Euro preokretom na Rujevici
1/6

Ispostavilo se da prodaja 18-godišnjeg igrača koje je za Dinamo odigrao svega 13 utakmica nije bila dobra ideja, osobito ne u golemi klub poput Rome. Jednom prilikom njegov transfer je spominjao Zdravko Mamić. Izjavio je kako je s Alenom Halilovićem trebao ići u Tottenham, ali je dogovor propao u posljednji trenutak.

"Potpisali smo ugovor, obavijestio sam roditelje Halilovića i Jedvaja o tome. Bili su oduševljeni. U slučaju Halilovića su tri brata trebala u Tottenhamovu akademiju. Dakle, Alen i Tin su trebali dobiti plaću od milijun eura, za još dvojicu iz obitelji Halilović bi organizirali najbolje škole i koledže, za oca su bili spremni zaposliti ga u Tottenhamu. Mislio sam da je posao gotov, dogovorili smo se da krenemo za London kada budem imao vremena. Kada je došao taj trenutak, Halilović je rekao da ne pristaje na raniji dogovor, tražio je postotak od Dinamove odštete", objasnio je Mamić.

VIDEO Hajduk već priznao potpuni poraz? Kalinić: 'S Dinamom se nemamo što uspoređivati. Kvalitetniji su'

Komentara 5

Avatar KmicaSKvarta
KmicaSKvarta
12:56 17.08.2024.

Potonuo? Čovijek je bio standardni stoper Panathinaikosa prošle sezone.

PA
Pametanumoruludih
15:59 17.08.2024.

Igra bolje i ima vecu minutazu u svom klubu od ostalih "Vatrenih".

MA
Marsi
17:17 17.08.2024.

Jos mi je u glavi ona tekma protiv Spanjolske...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije