DALIĆ OBJAVLJUJE POPIS

Doznajemo je li Modrić tražio poštedu od izbornika i hoće li ga Dalić zvati za Tursku i Wales

KATAR 2022 - Hrvatska pobjedila Maroko i osvojila broncu na Svjetskom prvenstvu
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
06.03.2023.
u 08:12

Luka Modrić već je nanizao 34 klupska nastupa ove sezone za Real Madrid, za sada ne pokazuje znakove umora i zasićenja, naravno niti jednoga simptoma pada forme, te će krajem ožujka – s novom dozom elana i motivacije - nastaviti kontinuitet nastupanja za nacionalnu momčad.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić danas će tijekom dana objaviti popis reprezentativaca za nadolazeće kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo: 25. ožujka s Walesom u Splitu i 28. ožujka s Turskom u Bursi. Izbornikov prvi ovogodišnji popis, i prvi nakon Svjetskog prvenstva, bit će umanjen za nekoliko imena: naime, na popisu za Katar bila su 26-orica nogometaša, a Dalić je proteklih dana imao dvojbu hoće li za kvalifikacije primijeniti formulu 20 igrača plus tri vratara, ili pak 22+3. Bude li to 20+3, najmanje trojica igrača bit će na pretpozivu, te će svoju priliku čekati ako otpadne netko s pozivnicom.

Još od kraja Svjetskog prvenstva u Kataru znalo se kako Luka Modrić nastavlja reprezentativnu karijeru, što je i sam najavio, no posljednjih su se tjedana pojavila nagađanja hoće li kapetan tražiti poštedu od izbornika, možda preskočiti početak kvalifikacija i priključiti se tek u polufinalu Lige nacija u lipnju. Prema posljednjim informacijama – ništa od toga! Luka Modrić niti je tražio izuzeće iz kvalifikacijskih utakmica, niti je izbornik pomišljao osloboditi ga obveza, jer za to nema nikakvoga razloga. Luka Modrić već je nanizao 34 klupska nastupa ove sezone za Real Madrid, za sada ne pokazuje znakove umora i zasićenja, naravno niti jednoga simptoma pada forme, te će krajem ožujka – s novom dozom elana i motivacije - nastaviti kontinuitet nastupanja za nacionalnu momčad. Trenutačno je na 162 nastupa za Hrvatsku.

Od junaka iz Katara na popisu više neće biti umirovljenoga Dejana Lovrena, a bude li potrebe za proširivanjem popisa središnjih braniča (Vida, J. Šutalo, Gvardiol, Erlić), nagađa se kako je ponovno u fokusu dinamovac Dino Perić. On je kod Dalića već igrao u kvalifikacijskom ciklusu za EP 2020. Završi li pak Perić na pretpozivu, izbornik kao središnje braniče vidi još Jakića i Stanišića, naravno ako se za njima pokaže potreba.

Sigurni središnji napadači trebali bi biti Livaja, Petković i Kramarić, dok upitnim postaje Budimirov status, budući da je napadač Osasune u cijeloj sezoni postigao samo dva pogotka. Čini se kako gužva vlada i u veznom redu, gdje su uz Modrića sigurni Brozović, Kovačić, Majer, Pašalić i Vlašić, a konkurenciju za sada samo zaoštrava najmlađi među njima, 20-godišnji Luka Sučić. On na SP-u u Kataru nije nastupio.

Na krilnim pozicijama izbornik računa na Perišića i Oršića (lijevo), te po potrebi na Vlašića i Kramarića (desno). Desni braniči su Juranović i Stanišić, lijevi Sosa i Barišić, sigurni vratari Livaković i Ivušić, dok treći naš vratar koji je bio na Svjetskom prvenstvu, Ivo Grbić, nije branio za Atletico još od 18. listopada 2022. godine. U Dalićevoj eri bio je pozivan sjajni vratar Rijeke Nediljko Labrović, što ga možda čini pretendentom za poziciju trećega vratara.

Hrvatski reprezentativci okupit će se 20. ožujka u Splitu.

>> Dalić o Lovrenu: Suočavao se s dosta kritika i nepovjerenja, bio je lider svlačionice

Komentara 7

Avatar Crazy_bat
Crazy_bat
11:27 06.03.2023.

Opet Vlašić i Pašalić???

BE
Berri
08:27 06.03.2023.

Tursku i Wales moramo pobijediti i bez Luke. Luku treba pustiti da raste u Realu i da da u formi bude 14.6. Sve što je Luka u igračkom smislu napravio za hrvatsku reprezentaciju imalo je glavu i repe, imalo je logiku, tako da će i molba da ga Dalić ne zove biti razumna. Luka zna procijeniti što mu je potrebno da bi pomogao Realu i 14.6. dočekao u formi.

Avatar antikomunist2
antikomunist2
10:31 06.03.2023.

Nije sve to tako bitno. Bitno je da uvijek imamo dovoljno onih koji na bilo koji nacim pokusavaju unijeti razdora u reprezentaciju. Vec se dulje vremena nagada da su to uvijek jedni te isti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije