BARCELONA - REAL M. 2:2 (2:1)

Drama na Nou Campu - Jose nikad nije bio bliže

daniel alves
NPH/Pixsell
25.01.2012.
u 23:55

Nogometaši Jose Mourinha ove su se sezone u četvrtfinalu Kupa kralja oprostili od jedinog trofeja kojeg su lani osvojili.

U posljednjih 30 godina Real je samo šest puta pobijedio Barcelonu na Nou Campu, triput u prvenstvu, te po jednom u Ligi prvaka, kupu i superkupu. I nakon uzvratne utakmice četvrfinala kupa, u kojoj je Barca branila 2:1 pobjedu iz Madrida, Real svoju statistiku nije popravio, opet je Barca slavila, doduše ne pobjedu, nego remi 2:2 i prolaz u polufinale kupa. Ovo je bila deveta utakmica ova dva suparnika u posljednjih devet mjeseci, a u posljednjih 13 susreta Real je slavio samo jednom. Jose Mourinho ili se inatio, a to mu nije strano, ili nema razumijevanja za svojeg igrača.

 Jer, u sastav je uvrstio Pepea koji je dočekan na nož u Barceloni radi gaženja Messija u prvom susretu četvrtfinala kupa. Svaki dodir lopte bio mu je kažnjen salvama zvižduka. No, Real je dobro krenuo u utakmicu, možda i zahvaljujući nesporazumu Alvesa i Piquea u 9. sekundi utakmice. Higuain je bio sam ali je proma??io. Možda bi sve bilo drukčije da je zabio tada ili u trećoj minuti kadaje opet bio sam. Pa je Pitno obranio i Cristianu Ronaldu u 11. Imao je Real i prečku nakon sjajnog udarca s 30 metara premalo vidljivog Ozila, pa poklon Pinta koji se opet izvadio sjajnom obranom. I činilo se da je Real ubojitiji, još su Barci kola nizbrdo krenula kad se u 30. minuti ozlijedio Iniesta. Umjesto njega ušao je Pedro i baš je on zabio prvi gol za Barcu. Doduše, nije mu bilo teško nakon što je Messi prošao sveod centra, navukao na sebe obranu Reala i asitirao mu pred kraj prvog dijela. Onda se i zakuhalo, Messi je dobio žuti karton zbog starta na Pepeu. Da, baš tom Pepeu koji ga je nagazio u prvom susretu. Ako je Messi dobio karton za taj start, morao ga je na drugoj strani dobiti i Diara zbog starta na Messiju. Bio bi mu to drugi.

No, nije Barca dugo žalila. Nakon naguravanja, svađe, slobodni je udarac izveden, odbijena lopta došla je do Alvesa koji je s 15 metara s desne strane pogodio suprotni gornji kut za 2:0 u sudačkoj nadoknadi. Bo je to kraj nada Reala koji je trebao zabiti tri pogotka da bi prošao, a da je to teško, pokazalo je gotovo plačljivo lice Cristiana Ronalda. No, da nije gotovo dok nije gotovo pokazao je Real u završnici, prvo je zabio Cristiano Ronaldo nakon sjajnog dodavanja Ozila, a onda je i Benzema zatresao mrežu Barce i u 18. zadnjih minuta tražio je još jedan pogodak za pobjedu i prolazak u polufinale kupa. No, Real nije uspio više od dobiti crveni karton (Ramos), Xavi je mogao proslaviti svoj 32. rođendan na svom 31. El Clasicu, a Pep Guardiola je još popravio svoju statistiku, u tri i pol godine ima 9 pobjeda nad Realom, četiri remija i samo jedan poraz.

Ključne riječi

Komentara 6

MA
Markoc
06:08 26.01.2012.

Ovu utakmicu je stvarno Real bio puno bolji, ali sreća je htjela da Barca pobjedi.

Avatar dinameze
dinameze
07:32 26.01.2012.

ramos i casillas su izravni krivci za ispadanje(uz higuaina)no oni imaju uvijek nešto za reći.jedina šansa da ih real dobije je započeti tekmu bez ova dva navedena igrača.da barca se može dobiti njihovom igrom,pritisak na zadnju liniju,kratki pasovi no prema naprijed,i kad se oporavi di maria real sljedeću dobiva. gosn novinarčiću koju ste vi tekmu gledali kad ste napisali NEVIDLJIVI ozil,pa dečko je bio daleko naj bolji u sastavu reala?

SE
serđo
07:57 26.01.2012.

i tak, fc ciganlona vjetar u leđa ovrebo ide dalje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije