NOGOMET

Dražan Jerković mogao bi završiti na ulici

14.11.2002.
u 00:00

Umirovljeni sportski direktor NK Zagreba, mora iseliti iz stana na Ksaveru koji je prodao, a ne može ući u novi, jer ga ne može potpuno isplatiti. Naime, Zagrebačka banka mu je prije dva dana blokirala račun

ZAGREB - Dražan Jerković, umirovljeni sportski direktor NK Zagreba, mora iseliti ovih dana iz stana na Ksaveru koji je prodao, a ne može ući u novi (u Veslačkoj ulici), jer ga ne može potpuno isplatiti. Naime, Zagrebačka banka mu je prije dva dana blokirala račun. Hoće li legendarni golgeter završiti na ulici i zašto?

NK Zagreb je prije sedam godina kupio na kredit stanove svojim nogometašima Jasenku Sabitoviću i Giovanniju Rossi. Jamac za kredite bio je Dražan Jerković, tada klupski sportski direktor. Prije šest mjeseci klupska administracija je, međutim, prestala otplaćivati kredite, pa je banka "sjela" na Jerkovićevu mirovinu oduzimajući mu već pola godine po 1600 kuna na mjesec.

Tako je namirivan samo jedan kredit, za Sabitovića, jer zakonski nije bilo moguće opteretiti Jerkovića obvezom vraćanja oba kredita. No, kada je u banku stigao novac od prodaje stana, banka je blokirala Jerkovićev račun.

- Ja doista jesam jamac, ali na taj način kupnje uputio nas je tadašnji dopredsjednik a sada predsjednik kluba Miro Marčinković, koji se u te transakcije dobro razumio budući da je bio i još je uvijek službenik Zagrebačke banke - objasnio je Jerković.

Zanimljivo je da su oba igrača odlascima iz Zagreba u inozemstvo (Sabitović u J. Koreju, a Rosso u Izrael) dobro napunili klupsku blagajnu: Sabitović sa 250.000 DEM, a Rosso s 350.000 DEM. Od toga novca trebalo je platiti stanove, ali, eto, klub je "zaboravio" to učiniti.

D. Draženović

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije