DARKO MILIČIĆ

Drugi izbor NBA-ina drafta iz 2003. sanja o Europi

28.11.2008.
u 11:40

Nakon što se cijeli niz Europljana iz NBA lige vratio na Stari kontinent, o istom smjeru razmišlja i drugi izbor drafta iz 2003. godine, Srbin Darko Miličić.

Miličić je došavši u najjaču košarkašku ligu svijeta napravio veliku pomutnju na draftu uguravši se među istinske zvijezde lige. Jedini igrač izabran ispred njega bio je LeBron James, iza Miličića koji se u pet godina nije uspio nametnuti svrstali su se Carmelo Anthony, Chris Bosh, Dwyane Wade, Chris Kaman, Kirk Hinrich, T.J. Ford, a kasnije su uslijedili i Zoran Planinić (22.), Carlos Delfino (25.), Leandro Barbosa (28.), Josh Howard (29.).

Nakon dvije i pol godine u dresu Detroit Pistonsa, Miličić je sezonu i pol odradio kao igrač Orlando Magica, a posljednje dvije trudi se nametnuti među Memphis Grizzliesima. Ukupno gledajući, ne može se pohvaliti pamtljivom karijerom u NBA (5.5 poena, 4 skoka u prosjeku), ali sigurno svoje ime može dobro prodati bogatim klubovima u Europi. A to će uskoro i pokušati učiniti.

- U posljednje vrijeme sve više razmišljam o povratku u Europu jer je to jedini način da budem onaj pravi ja. Ne želim do kraja karijere biti obrambeni igrač. To zaista nije ono što hoću - izjavio je Miličić lokalnom mediju u Memphisu i objasnio:

- U Europi bih bio potpuno drugačiji tip igrača, lopte bi više išle na mene. Želim vratiti samopouzdanje napadačkom igrom, želim priliku da šutiram bez opterećenja hoću li promašiti ili ne. Europa bi mi pomogla u tome, ondje se igra odlična košarka, a bio bih i bliži kući i obitelji - dodao je.

Reprezentativac Srbije ove godine zarađuje sedam milijuna američkih dolara, a dolaskom Marca Gasola u klub, postao je jedan od najskupljih igrača koji (uglavnom) sjede na klupi. Ne čudi stoga što sanja put koji su prošli Delfino, Garbajosa, Nachbar, Navarro, ali i Pargo, Childress...

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije