Izgubili od Dinama

Drugi poraz Cedevite u nizu za "biti ili ne biti"

Cedevita
Igor Kralj/PIXSELL
11.12.2013.
u 23:43

Od pomoći im nije bila niti ispodprosječna šuterska večer košarkaša domaćeg Dinama koji su ubacili samo osam trica

Cedevitin izlet na Sardiniju nije dobro završio, a nepovoljno je završila i utakmica u Oldenburgu, pa će Zagrepčani u posljednjem kolu Eurokupa sami odlučivati o svojoj sudbini. Zbog neočekivano aljkava domaćeg nastupa Oldenburga protiv fenjeraša Charleroija (74:82), Zagrepčane sljedeći tjedan čeka "biti ili ne biti" ogled sa sve boljim Chalonom.

- Ja sam sretan što smo došli do zadnje lopte na svom parketu - tješio se Cedevitin sportski direktor Matej Mamić.

Francuski je klub u posljednje četiri utakmice tri puta slavio, a u Sassariju je bio nadomak pobjede (80:82), za razliku od Cedevite s kojom to sinoć (68:77) nije bio slučaj. Cedevitaši su na Sardiniju otputovali čarterom, u pratnji 90-tak navijača, no ni to im nije pomoglo da se već danas domognu pobjede koja bi im osigurala nastup u drugom krugu ovog natjecanja.

Od pomoći im nije bila niti ispodprosječna šuterska večer košarkaša domaćeg Dinama koji su ubacili samo osam trica, što su četiri manje od njihova prosjeka. Osim Omara Thomasa (21 koš) i Caleba Greena (20 koševa), cedevitašima je zapaprio i njihov bivši igrač Marques Green. Najniži razigravač ovog natjecanja (visok samo 165 cm), igrač kojeg su u Zagrebu pogrdno zvali "vrtnim patuljkom", upisao je osam asistencija i tri osvojene lopte.

Cedevitu je iznad vode održavala dobra igra pomalo sebičnog Nolana Smitha (19 koševa uz šut 8-18), ali i solidan nastup Allana Raya koji je pokazao znake živosti (10 koševa, 8 skokova, 5 asistencija). Ovaj puta su mlade Cedevitine snage zakazale, svi osim Ramljaka (po osam koševa i skokova) a dvoznamenkast je još jedino bio Suton (10).

Poredak skupine: 1. Dinamo 7-2, 2. Oldenburg 5-4, 3. Cedevita 5-4, 4. Bilbao 4-5, 5. Chalon 4-5, 6. Charleroi 2-7.

>>Vukovi izgubili utakmicu protiv Ostendea, ali i svog najboljeg igrača

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije