MMA prvenstvo Hrvatske

Dubrovački Gladiator najbolji MMA team u Hrvatskoj

MMA prvenstvo Hrvatske
Foto: VL
1/7
13.03.2016.
u 19:35

Veliki odaziv boraca skoro svih važnijih MMA klubova u Hrvatskoj učinilo je ovo MMA prvenstvo do sada rekordno posjećenim jer osim boraca, veliki interes vladao je i među posjetiteljima

Split je ove subote bio domaćin službenog MMA prvenstva Hrvatske! Na Visokoj u popularnoj sportskoj dvorani poznatijoj kao "bonbonjera" održano je MMA prvenstvo Hrvatske za kadete, juniore i seniore u organizaciji kluba Uragan na kojem je nastupilo rekordnih 97 boraca iz 17 hrvatskih MMA klubova!

Veliki odaziv boraca skoro svih važnijih MMA klubova u Hrvatskoj učinilo je ovo MMA prvenstvo do sada rekordno posjećenim jer osim boraca, veliki interes vladao je i među posjetiteljima kojih se skupilo nekoliko stotina kroz cijeli dan turnira tako da je izbor Hrvatskog MMA saveza da Split bude domaćin bio pun pogodak. 

Izaslanstvo Hrvatskog MMA saveza u svojstvu predsjednika Željka Banića i počasnog predsjednika Alena Klabota te specijalnog gosta Alexandera Engelhardta, izvršnog direktora Svjetske MMA federacije (WMMAA-e) na kraju prvenstva iskazalo je zadovoljstvo ostvarenim rezultatima i odrađenim zadaćama što uključuje odličnu organizaciju kluba domaćina (Uragan), jako dobro suđenje nacionalnih sudačkih autoriteta koje je predvodio Zlatko Klarić i Jadranko Čačić te sjajne borbe skoro u svim divizijama i kategorijama. 

Poseban draž bile su borbe u seniorskim kategorijama jer je ulog bio dodatno velik - osim naslova prvaka Hrvatske, pobjednik stječe direktan plasman na službeno Europsko MMA prvenstvo koje će biti održano u rujnu ove godine. 

U najtežoj i najbrojnijoj seniorskoj kategoriji do 77 kg prvak Hrvatske postao je Ljubušak Ante Alilović koji nastupa za splitski Pit Bull koji je nadvisio konkurenciju sjajnim završnicama kroz 4 atraktivne pobjede i time zasluženo osvojio i pehar za najboljeg seniora prvenstva.

U istoj kategoriji Zvonimir Vrkić, član splitskog MMA Teama Uragan osvojio je brončanu medalju izgubivši upravo u finalu od kasnije pobjednika Alilovića.

Sjajan uspjeh ostvario je mladi splitski borac iz Uragana Petar Crmarić koji je u juniorskoj kategoriji do 65 kg postao prvak Hrvatske te ujedno proglašen kao najbolji junior prvenstva.

Među kadetima veliki uspjeh ostvario je još jedan borac iz splitskog Pit Bulla - Frane Artić koji je osvojio titulu najboljeg u kategoriji do 65 kg te je proglašen najboljim kadetskim borcem. Apsolutnu momčadsku dominaciju ostvario je Gladiator-Cikatić Team iz Dubrovnika koji su uvjerljivo osvojili najviše pojedinačnih odličja - čak 7 zlata, 2 srebra i 1 brončanu medalju.

Cijeli turnir odnosno netom završeno MMA prvenstvo Hrvatske u Splitu je sjajna reklama za MMA u cjelini stoga veseli činjenica da je MMA scena u Hrvatskoj u većem dijelu objedinjena i sve jača nakon niza godina, ima svoje zaslužno mjesto na globalnoj svjetskoj sceni odnosno u WMMAA savezu tako da postoji snažan argument da bi Hrvatska a možda i Split uskoro mogao biti domaćin velikog svjetskog turnira. Brojka od 17 klubova koji su nastupili na ovom prvenstvu svakako veseli ali i obvezuje na sustavan rad i podizanje dodatne kvalitete, ovog trenutno najpopularnijeg borilačkog sporta na svijetu. Popis svih pobjednika po divizijama i kategorijama biti će objavljen na službenim stranicama Hrvatskog MMA saveza (www.crommaf.org)

>>Mladen Brestovac poražen u borbi karijere

Momčadski poredak MMA prvenstva Hrvatske 2016.:

1. Gladiator-Cikatić Team Dubrovnik - 42 boda
2. Pit Bull Split - 17 bodova
3. Underground Black Gym Trogir - 16 bodova
4. Sambo Belišće - 14 bodova
5. Vitez Biograd - 7 bodova
5. Predator Ploče - 7 bodova
7. MMA Uragan Split - 6 bodova
7. Crows Zagreb - 6 bodova
9. Valens Vinkovci - 4 boda
9. Mursa Osijek - 4 boda
11. Milon Petrinja - 3 boda
11. RGA Split - 3 boda
11. DSR Omega Zagreb - 3 boda
14. Ostojić&Joker Split - 2 boda
15. Fight Lab Metković -1 bod
16. Zadar - 0 bodova
17. Imotski - 0 bodova 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije