ARSENAL Iako je Fabregas junak topnika, Dudu je pokazao moć zabijanja

Dudu je opasniji od lisice u kokošinjcu

Eduardo (lijevo) nakon pogotka Sevilli za 3:0 pobjedu Arsenala
import
20.09.2007.
u 17:41

Englezi su ga opisali kao fox in the box, lisicu u kokošinjcu. Igrača koji će napraviti nered u suparničkom šesnaestercu, zabiti gol i iz najmanje prilike. Tako ga se dalo poistovjetiti i s primjerice Pippom Inzaghijem. A to ni približno nije tako, Inzaghi mora zabiti gol da bi opravdao svoje mjesto u momčadi, Eduardo je mnogo više od toga.

Adebayor ne, Dudu da
 Ma on je sve, i strijelac i razigravač, asistent, on je majstor  tvrdi o Eduardu naš izbornik Slaven Bilić.
Nakon pobjede Arsenala nad Sevillom (3:0), junak je u svakom slučaju Cesc Fabregas, otočni mediji raspisali su se o njemu. Eduarda, s obzriom na to da je igrao od 83. minute, spominju samo kao strijelca zadnjeg pogotka.

No, urednik nogometne rubrike Mirrora Martin Lipton primijetio je više od toga:
 Adebayor je imao prilika, no nije uspio pogoditi. A Eduado je napravio baš ono što treba, završio je akciju Hleba i Fabregasa pogotkom.

Arsenal je danas lijepa nogometna priča. Do prije nekoliko dana još se pisalo o Henryju, njegovim zamjenama. No, sad su naslovi drukčiji, mnogo je optimizma.

Ovog trenutka igramo nogomet s drugog planeta. I sve to nema veze s našim godinama, ovo je stvar naše kvalitete  tvrdi Robin van Persie.
Naš start u sezonu gotovo je savršen, samo smo dva boda izgubili jednim remijem u ligi. Pa ipak, još vidim prostora za napredak  zadovoljno je govorio šef Arsene Wenger.

Momčad budućnosti
Fabregas je samo dodao:
Ovo je momčad budućnosti!

A u njoj će biti mjesta za Eduarda. Možda neće biti stalno u udarnoj postavi, ali Eduardo je igrač koji itekako može igrati u toj momčadi. Uostalom, u osam minuta protiv Seville pokazao je da je igrač. Kretanje, križanje i otvaranje bili su uvjet da može lako zabiti. A može i nadomjestiti ozlijeđenog Rosyckog na lijevoj, veznoj strani. On može sve.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije