BARCA U PROBLEMIMA

Dugovi su golemi, a sada bez Messija klubu prijeti bankrot

(SP)SPAIN-BARCELONA-FOOTBALL-FC BARCELONA-MESSI-NEWS CONFERENCE
Meng Dingbo/XINHUA/PIXSELL
07.08.2021.
u 14:00

Izgubit će puno i La Liga, koja je nakon Cristiana Ronalda ostala i bez druge najveće nogometne zvijezde.

Gotovo 20 godina bio je personifikacija nogometnog kluba Barcelona, no od prekjučer navečer više nije. Lionel Messi i službeno je napustio klub, navijači Blaugrane neutješno plaču ne vjerujući da su ga izgubili. Je li to zbog financijskog fair-playa ili nesposobnosti klupske uprave, sada je ionako svejedno.

Iako su se riješili tereta velike Messijeve plaće, španjolski mediji uvjereni su da, pogotovo sada, dugovima opterećenoj Barceloni, prijeti financijski kolaps, čak i bankrot. Jer, Messi je bio magnet za sponzore, za kupce dresova, zbog njega su se kupovale ulaznice. A sada tih prihoda, barem u tako velikoj mjeri, više neće biti.

Izgubit će puno i La Liga, koja je nakon Cristiana Ronalda ostala i bez druge najveće nogometne zvijezde. Messi je pak već krenuo u potragu za novim klubom, njegov otac već je jučer gotovo dogovorio sve detalje s PSG-om. Francuski klub tako će imati napad iz snova – Messi – Mbappé, Neymar. Galacticosi na šeikov način.

Ključne riječi

Komentara 2

DA
Darlboro
16:21 07.08.2021.

A zašto ne bi bankrotirali, štoviše... Neka, i kad bilo sreće svi ti klubovi koji bez pokrića milijarde troše na igrače... To i je razlog super lige, ne mogu više durat dalje s ugovorima koje su potpisivala, i sad je frka. A zagovornicima superlige: zamislite kad bi bilo svake sezone 10-ak favorita za osvajanje lige prvaka? A to će bit moguće kad novac bude dostupan i "malim" klubovima, a ne koncentrirati sve u 3-4 kluba... Šeici, oligarsi i pohlepni vlasnici upropaštavaju nogomet već godinama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije