Fantastični Šveđanin

Duplantis nema granica: Ponovno srušio svjetski rekord

Diamond League - Silesia
Foto: ALEKSANDRA SZMIGIEL/REUTERS
1/4
25.08.2024.
u 19:00

Prvi pokušaj na 6,26 metara bio je neuspješan, ali iz drugog je sjajni Šveđanin bio uspješan.

Fantastični Šveđanin Armand Duplantis 10. je put u karijeri srušio svjetski rekord u skoku s motkom, samo 20 dana nakon što je po drugi put osvojio naslov olimpijskog pobjednika, i to s preskočenih 6,25 metara, Duplantis je na mitingu Dijamantne lige u poljskom Chorzowu preskočio 6,26 m.

Duplantis je pobjedu u Chorzowu osigurao nakon samo tri izlaska na zaletište, preskočivši prvo 5.62 m pa 5.92 m, a onda i 6.00 m. Istu su visinu preskočili i Amerikanac Sam Kendricks te Grk Emmanouil Karalis, ali iz drugog odnosno trećeg pokušaja. Karalis je tako prvi put u karijeri preskočio šest metara i odustao od daljnjeg natjecanja, dok je Kendricks tri puta rušio 6,08 m pa je Duplantis ostao sam na zaletištu. Prvi pokušaj na 6,26 metara bio je neuspješan, ali iz drugog je sjajni Šveđanin bio uspješan.

Ovo je drugi svjetski rekord postavljen u Chorzowu u nedjelju, ranije je Norvežanini Jakob Ingebrigtsen postavio novi svjetski rekord na 3000 metara. Ingebrigtsen je zadanu dionicu svladao za 7:17.55, čime je za više od tri sekunde popravio dosadašnji rekod Kenijca Daniela Komena, koji je prije 28 godina u Rietiju trčao 7:20.67.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Ovo je popis najskupljih igrača HNL-a! Jedan igrač je pomeo svu konkurenciju

Diamond League - Silesia
1/13
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije