Nakon drame peteraca

Dvojica Dubrovčana najzaslužnija za prve bodove Splićana u Ligi prvaka

08.10.2024.
u 23:06

Prvi vratar reprezentacije Marko Bijač obranio je 12 suparničkih udaraca a Loren Fatović je zabio pet pogodaka među kojima je najvažniji onaj postignut tri sekunde prije kraja za 10:10 i raspucavanje peteraca

Na startu natjecanja po skupinama Lige prvaka, vaterpolisti splitskog Jadrana osvojili su prve bodove. Doduše, nisu osvojila sve bodove koji su bili na stolu (tri) već samo dva jer su gostujući Radnički iz Kragujevca pobijedili tek nakon izvođenja peteraca.

Tako su igrači aktualnog prvaka zemlje svjetskih prvaka iz bazena izašli zadovoljniji nego vaterpolisti momčadi koja je u kvalifikacijskoj skupini eliminirala zagrebačku Mladost. Kragujevčani su sastav u kojem igraju petorica olimpijskih pobjednika iz Pariza a Splićani su, ovog ljeta, ostali bez nekolicine srebrnih hrvatskih olimpijaca no to ih nije spriječilo da odigraju hrabru utakmicu i dođu do vrijednih bodova.

Junaci ove pobjede Splićana bila su dvojica Dubrovčana - vratar Marko Bijač koji se istaknuo s 12 obrana i peterostruki strijelac Loren Fatović. Uostalom, upravo je taj hrvatski reprezentativac pogodio za 10:10 gotovo na isteku vremena, samo tri sekunde prije kraja utakmice. S obzirom su Kragujevčani preko Vasića poveli samo 12 sekundi prije kraja, Fatovićev pogodak bio je dokaz da i u vaterpolu sekunde mogu odlučivati.

Kad se pristupilo izvođenju peteraca, junakom iz sjene pokazao se pričuvni vratar Jadrana Martin Čelar koji je u trećoj seriji obranio udarac Dušanu Vasiću, igraču koji je zabio posljednja dva pogotka Radničkog u osnovnom dijelu utakmice. Kako je svih pet jadranaša peterac zabilo, a posljednji je pogodio Toni Radan, domaćini su se domogli dva boda dok su gosti kući otputovali s jednim.

Dinamo iz Tbilisija, sljedeći suparnik Splićana, izgubio je uvjerljivo (7:16) na gostovanju kod branitelja naslova Ferencvarosa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije