CITY GAZDA U GRADU

Džeko rekorder! Znate li tko je zabio najbrži gol u povijesti manchesterskog derbija?

Edin Džeko
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/2
26.03.2014.
u 08:26

Džeki je za prvi gol trebalo samo 45 sekundi. Ipak, to nije najbrži gol u povijesti gradskih derbija 'građana' i 'vragova'. Dennisu Tueartu je 1975. godine trebalo samo 39 sekundi.

City je gazda u Manchesteru. Potvrdili su to u utorak navečer uvjerljivom 3:0 pobjedom na Old Traffordu protiv Uniteda te tako skočili na drugo mjesto Premiershipa sa tri boda manje od Chelseaja, ali i dvije utakmice manje.

Junak pobjede bio je BiH reprezentativac Edin Džeko koji je mrežu De Gee pogađao u prvoj i 56. minuti. Točku na i stavio je Yaya Toure u 90. minuti.

- Odigrali smo nevjerojatnu utakmicu od prve do posljednje minute. Bili smo sjajni večeras. Pokušali smo zabili rani gol, a kada smo to uspjeli, sve je bilo na nama. Moramo biti sretni zbog ove pobjede. Ova pobjeda mogla bi biti krucijalna na kraju sezone - rekao je Džeko.

BiH napadaču za prvi gol trebalo je samo 45 sekundi, što je nabrži gol koji je United primio na Old Traffordu u povijesti Premiershipa. Ipak, to nije najbrži gol u povijesti gradskih derbija 'građana' i 'vragova'. Dennisu Tueartu je 1975. godine trebalo samo 39 sekundi, a njegov gol možete vidjeti u videu.

 

Pellegrini zadovoljan

Trener Cityja Manuel Pellegrini bio je zadovoljan nakon gostovanja na Old Traffordu.

- Važno je da nismo primili gol. U ovom trenutku smo dobri u svim fazama igre i to smo pokazali u ovoj utakmici. Postigli smo tri gola, a mogli smo još barem tri ili četiri. S druge strane ne sjećam se nijedne prave Unitedove prilike - rekao je Pellegrini.

S druge pak strane trener 'vragova' David Moyes bio je silno razočaran.

- Nismo igrali dobro. Oni su na nivou na kojem mi nismo. Moramo igrati bolje, podići igru na veći nivo. U ovoj utakmici nismo bili ni blizu - rekao je Moyes.

>> City ponizio United na Old Traffordu, Arsenal kiksao kod kuće!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije