TELEGRAPH

Džeko sve bliže Manchester Cityju

Edin Džeko
Reuters
30.05.2010.
u 13:48

Kako piše veliki dio otočkih medija sve je izglednije da će u idućoj sezoni dres Manchester Cityja odjenuti 24-godišnji bosansko-hercegovački nogometaš Edin Džeko.

Poznato je da Džeko u ugovoru ima klauzulu po kojoj može otići ukoliko zainteresirani kupac do 31. svibnja (do ponedjeljka) priloži bankovna jamstva na iznos od 40 milijuna eura. Nakon toga datuma Wolfsburg može mijenjati visinu odštete za 24-godišnjeg napadača kojeg lovi velik broj europskih klubova.

U Manchester Cityju su itekako zagrijani za Džeku, te Telegraph piše da je pitanje sata kada će finalizirati posao s Wolfsburgom, klubom u kojem Džeko igra od 2007. godine, kada je došao u Bundesligu iz čeških Teplica.

Dieter Hoeness, sportski direktor Wolfsburga, tvrdi da mu je situacija kakvu sada ima oko Džeke dobro poznata i da ga ne plaši mogućnost da netko do ponedjeljka ponudi 40 milijuna eura.
- Zainteresirani smo za Džeku i nadam se da ćemo ga dobiti za iduću sezonu. Riječ je o fantastičnom napadaču - rekao je Talijan Roberto Mancini, strateg Cityja, koji ima samo riječi hvale za igrača koji je postigao ukupno 56 pogodaka u 94 utakmice za Wolfsburg.

Manchester City nudi 65 milijuna za Zlatana i Tourea   
Iako je odigrao samo jednu sezonu u Barceloni tijekom zadnjih tjedana mnogo se pričalo o tome kako bi ona mogla biti i posljednja Zlatana Ibrahimovića u katalonskom gigantu...

Švedski robusni centarfor nije oduševio u prvoj sezoni, makar su čelnici Barcelone odbili priču o tome da je švedski nogometaš stavljen u izlog.

No, ponude za Ibrahimovića pljušte i dalje. Nakon Intera, pa Juventusa javio se i Manchester City, koji je, pak, ponudio 65 milijuna engleskih funti za dva igrača Barcelone. Jedan je Ibrahimović, a drugi Yaya Toure, koji je ljutit na svoju situaciju u klubu (često grijanje klupe) najavio odlazak iz Barcelone. Inače, ranije je jaki interes za Tourea pokazao Chelsea.

Daily Mail navodi da je trener Manchester Cityja Roberto Mancini najveći zagovaratelj tog transfera, jer ima iskustvo rada s Ibrahimovićem dok su bili u Interu, te čelnicima Cityja širi samo pozitivne glasine oko Šveđanina.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
16:06 30.05.2010.

pak bosandjerosi su pisali da ide u real, sad si je djeko premislio, hehehehehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije