nogometaš godine

Džoni: Darijo Srna uvjerljivo je bio naš broj jedan

Darijo Srna
AFP
20.12.2011.
u 09:12

– Luka Modrić igrač je koji bi našao mjesto i u Barceloni – smatra Vilson Džoni.

Ni sekunde proslavljeni Hajdukov i Dinamov desni bek Vilson Džoni nije dvojio oko broja jedan hrvatskog nogometa u 2011. godini. Njegov izbor ne treba povezivati s tim što je izabrao igrača koji je igrao sličnu poziciju kao i Džoni..

– Darijo Srna bio je najbolji. Nema veze što se nekako čini da to nije bila velika godina za hrvatski nogomet i nismo imali nekog briljantnog pojedinca. Reprezentacija nam se na kraju plasirala na Europsko prvenstvo, a Srna je kapetan te reprezentacije. Sa Šahtarom je bio među osam najboljih u Ligi prvaka, Darijo je bio u najboljoj momčadi Lige prvaka, osvojio prvenstvo Ukrajine. Nema našeg igrača s većim učinkom, to odgovorno tvrdim. Na poziciji desnog bočnog već je godinama jedan od najboljih igrača u Europi, a u 2011. to je samo potvrdio – rekao je Džoni.

Slijedi Luka Modrić, za kojeg se otima nogometni svijet.

– Modrić je igrač kakvog bi poželjela svaka momčad na svijetu i ne bi ga bez razloga u svojim redovima rado vidjeli Chelsea i Manchester United. Pronašao bi svoje mjesto i u Barceloni. Luka je nositelj igre reprezentacije, motor koji stalno mora besprijekorno raditi da bismo bili pravi – smatra Džoni.

Legendarni nogometaš koji je izabran u Hajdukovu momčad stoljeća, a kandidirao je i za Dinamovu, visoko je postavio Niku Kranjčara.

– Šteta što ga Tottenham više ne koristi, Niko je dragulj. To je dokazao i igrama u reprezentaciji, posebno u prvom dijelu godine – rekao je Džoni.

Svidio mu se ovogodišnji učinak Nikice Jelavića i Marija Mandžukića.

– U sjajnoj su realizatorskoj formi, u Rangersima i Wolfsburgu nametnuli su se kao vodeći igrači – objašnjava Džoni.

Slijede tri igrača koja su promijenila sredine. Perišić je ostvario transfer u Borussiju Dortmund, Kalinić u Dnipro, a Pletikosa u Rostov.

– Perišić je budućnost, ali već sada i temelj hrvatskog nogometa, Kalinić i Pletikosa preporodili su se odlaskom u nove sredine – kaže Džoni, koji je popis zaključio Vedranom Ćorlukom i Ivicom Olićem.

Komentara 5

MI
mirkomrnjo
10:58 20.12.2011.

Darijo Srna je već dugo vremena jedan od lošijih igrač skupa s malim bahatim Modrićem. Modrić se još može krpati neko vrijeme, ali Darijo je izrauban. To vidi i njegov mentor štimac koji ga neprestano na tv-u hvali, zato i je na tv-u da nas uvjeri ono što mi ne vidimo na zdrave oči, svaka čast Igore imaš karijeru na htvu još dugo dugo. Srni svaka čast dao je svoje i sad se treba odmah maknuti pozicija beka nije za duge staze i sačuvaj si snagu za karijeru u Šahtaru. To je ono što naši treneri nikad neće kužit ne postoji 11-torka zauvijek, uvijek moraš imat nove ljude -nove igrače na lageru i polako ih uvodit, a treba se zahvalit i jou, Niki (veteranu), Vukojeviću (vodonoše više odavno ne prolaze) i još ovim koji nisu položili test:Jelavić i vječiti antitalent onaj iz Ajduka ča je igra za Blackburna.

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
11:53 20.12.2011.

Zasto Srna puca sve slobodne udarce ? Zadnji gol za repku iz slobodnog udarca je zabio protiv Australije ? Valja dati koji Rakiticu i Kranjcaru.

Avatar babas
babas
11:48 20.12.2011.

Darijo Srna je skoro sam eliminirao Turke! Najbolji igrač u obije utakmice. Dvije presudne asistencije na utakmici u Turskoj i bezbroj prekršaja na njemu,bio je nezaustavljiv. U Zagrebu opet najbolji! Na što nam liči repka bez Srne vidjeli smo u Grčkoj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije