to je sve formula

Ecclestone vozačima: Ostavite Hamiltona na miru

Bernie Ecclestone
AFP
19.04.2010.
u 16:47

Bernie Ecclestone, šef natjecanja Formule 1, zamjerio je vozačima koji stalno kritiziraju agresivan i rizičan stil vožnje McLarenova pilota Lewisa Hamiltona.

Mnogim se pilotima, osobito Rubensu Barrichellu, nije svidio Hamiltonov način vožnje u Maleziji, kada je, nakon što je uspio preteći ruskog rookieja u Renaultu Vitalija Petrova, koji inače vozi iznenađujuće dobro, blokirao Rusov revanš u četiri navrata, vozeći cik-cak punom širinom staze.

Zbog toga su u petak, uoči VN Kine u Šangaju, neki vozači verbalno napali 25-godišnjeg Britanca na sastanku Udruženja vozača, kojem je glavna svrha briga o sigurnosnom aspektu utrka. Tom je prilikom Hamiltonu prigovoreno da mu je to bila “amaterska taktika”.

U Kini se, pak, sa Sebastianom Vettelom zamalo sudario pri izlasku iz boksa.

Na sve optužbe Ecclestone odgovara:

- Ja ne znam što je tim dečkima. Zar ovo nije sport utrkivanja? Ja mislim da je i u Maleziji i u Kini Lewis vozio fascinantne utrke. Vozio je uistinu dobro i mislim da bi se njegovi kolege trebali prestati žaliti i početi voziti - rekao je Ecclestone dodavši:

- Uživao sam gledajući Lewisa u Sepangu. Kladim se da su i navijači. Sve drugo bezvezne su žalopojke.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije