Eduardo: Bilo je zaista teško igrati u Sevilli

nog-dude-txt.jpg
import
28.11.2007.
u 00:13

Eduardo da Silva postigao je sinoć u Sevilli velemajstorski pogodak u prvom ovosezonskom porazu Arsenala, u 22. utakmici. Hrvatski reprezentativac genijalno je reagirao na centaršut Danca Bendtnera, jedim potezom izbjegao je vratara Palopa i Danija Alvesa  i u 11. minuti Arsenal je vodio.

- Dobro smo počeli u utakmicu - kazao je Eduardo. - Rano smo dali pogodak, fino smo izgledali na travnjaku. Šteta što smo u prvom dijelu dobili dva bezvezna, nepotrebna pogotka.

Poraz nije strašan
Eduardo je u u 37.minuti, opet na dodavanje Bendtnera, imao šansu za 2:0, no vratar Palop je ležeći obranio njegov udarac. Dudu je dobro odigrao cijelu utakmicu i nekoliko puta priuštio neugodnosti Sevillinim braničima.

Ipak, Arsenal je u Sevilli razbijen. Obrana topnika nije imala rješenja za raspoložene Jesusa Navasa, Fabiana, Kanoutea i društvo.

- Pritisak publike je neizdrživ, atmosfera je strašna i tamo je zaista teško igrati - dodao je Edurdo. - Tome je podlegao i sudac jer nije dosudio jedanaesterac na Eboueu u drugom poluvremenu. No, nema veze, poraz nije strašan jer smo ušli u drugi krug.

Sevilla će, zahvaljujući ovoj pobjedi, gotovo sigurno biti prva na ljestvici i imat će mjesto nositelja u ždrijebu osmine finala.

Dvaput Vučinić
Sjajna utakmica odigrana je u Lyonu gdje se domaćin spasio poraza u 80. minuti s bijele točke, a Barca je u drugom dijelu bila bez isključenoga trenera Franka Rijkaarda.

Crnogorac Mirko Vučinić postigao je dva pogotka za Romu u Kijevu za ulazak u drugi krug, a zajedno s Rimljanima tamo će biti i Manchster United.

- Volim Sporting i njegove navijače, ali moj klub je sada Manchester United - kazao je presretni strijelac Ronaldo, koji se specijalizirao za majstorske slobodne udarce.

Inter je u drugom poluvremenu slomio Fenerbahče i ušao u osminu finala, a Turci će vjerojatno biti drugi putnik iz te skupine jer u posljednjem kolu dočekuju potpuno nezainteresirani CSKA.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije