top deset iz horor filmova

Eduardova ozljeda peta najstrašnija

Eduardo Ozljeda
VL
28.02.2010.
u 20:42

Lom noge Arsenalovog Aarona Ramseyja nagnao je engleski Daily Mirror da sastavi popis deset najstrašnijih prekršaja u nogometu.

Na Mirrorovoj listi najgorih ozljeda peto mjesto zauzela je ozljeda Eduarda da Silve.

"Gotovo točno dvije godine prije Ramseyjeve horror-ozljede, Eduardo je pretrpio zastrašujući lom noge nakon prekršaja Birminghamovog Martina Taylora. Pukla mu je lijeva fibula, ali je njegova ozljeda bila kudikamo kompliciranija budući da mu je gležanj pritom dislociran."

"Oporavak: Eduardo je izvan travnjaka bio tjedan dana kraće od pune godine prije no što se vratio u utakmici FA Cupa protiv Cardiffa. U tom je susretu ozlijedio zadnju ložu!", piše o hrvatskom reprezentativcu Mirror koji na prvo mjesto stavlja ozljedu Davida Bussta iz susreta Manchester Uniteda i Coventry City iz travnja 1996. godine.

Podsjeća se pritom da su BBC i Sky odbili prikazati posljedice prekršaja "od kojih se okreće želudac" Coventryjevog braniča s Manchesterovim Denisom Irwinom. Susret je bio prekinut petnaestak minuta koliko je bilo potrebno da se ispere krv s travnjaka Old Trafforda nakon na dva djela otvorenog prijeloma Busstove potkoljenične kosti.

Vratar Manchestera Peter Schmeichel, koji je bio na korak od događaja, išao je na nekoliko tjedana dugu terapiju kako bi se oporavio od viđenog.

Inače, nakon te utakmice David Busst više nikada nije zaigrao u preofesionalnoj utakmici.

Deset najgorih prekršaja u nogometu, izbor Daily Mirrora:

1. David Busst - Manchester United - Coventry City, 8. travnja 1996.

2. Patrick Battiston - Francuska - Zapadna Njemačka 8. srpnja 1982.

3. Alf Inge Haaland - Manchester United - Manchester City, 21. travnja 2001.

4. Petr Čech - Reading - Chelsea, 14. listopada 2006.

5. Eduardo - Birmingham - Arsenal, 23. rujna 2008.

6. Luc Nilis - Aston Villa - Ipswich, 9. rujna 2000.

7. Djibril Cisse - Blackburn - Liverpool, 30. listopada 2004.

8. Kieron Dyer - Bristol Rovers - West Ham, 18. kolovoza 2007.

9. Alan Smith - Liverpool - Manchester United, 18. veljače 2006.

10. Henrik Larsson - Lyon - Celtic, 22. listopada 1999. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije