Naš nogometaš postigao prvijenac u debiju u elitnom natjecanju

Eduardu za gol trebalo osam minuta

Eduardo slavi pogodak Sevilli
import
20.09.2007.
u 00:18

Možda je bilo i malo razočaranja, pa i brige. Naime, nakon što je s tribine odgledao pobjedu Arsenala na susjedskom gostovanju kod Tottenhama, očekivali smo da će Arsene Wenger u Ligi prvaka protiv Seville u vatru gurnuti Eduarda.

Prednost Adebayoru
No, stavio ga je na klupu, u napad je poslao Adebayora i Van Persiea. Možda se pobojao pritiska koji bi osjećao naš reprezentativac. Eduardu ne bi bio problem ni protiv Seville. I dokazao je to naš majstor, uveo ga je Wenger u 84. minuti umjesto Adebayora. I to mu je bilo dovoljno. Oduzeta lopta Sevilli, brzi protunapad i Eduardo je bio na pravome mjestu. Noga mu u matnoj poziciji nije zadrhtala, u padu je laganu pospremio tu loptu za konačnu 3:0 pobjedu Arsenala.

Tako je Eduardo postigao svoj prvijenac u Ligi prvaka, nesreću je imala Sevilla, klub za koji je prije negoli je otišao u London, Eduardo rekao da bi rado u njemu igrao. Prst sudbine. Ili noga sudbine. Eduardova noga sudbonosna je valjda svakome tko stoji s druge strane. Na žalost, danas u Maksimiru možemo samo žaliti što ga neće biti protiv Ajaxa. Arsenal je s glatkih 3:0 počeo novu sezonu Lige prvaka, pala je Sevilla, neugodna momčad koja će tek svoje pravo lice pokazati u nastavku natjecanja. 

U toj se skupini H i Slavia  dokazala pobjedom nad Steauom. Posebno je zanimljivo da ni jedna od jučerašnjih osam utakmica nije završila neodlučeno, u sedam susreta slavili su domaćini, samo je Manchester United donio tri boda s gostovanja kod Sportinga u Lisabonu. Iznenađenja nije bilo, možda je donekle zanimljiva pobjeda Fenerbahçea nad Interom. No, Inter uobičajeno slabo počinje u Ligu prvaka, a onda se izvuče i prođe u sljedeći krug.

Ronaldinhu zvižduci
Uz Arsenal, najuvjerljiviju pobjedu ostvarila je Barcelona, također s 3:0 nad blijedim Lyonom. No, ni Barca nije briljirala. Messi je zaslužan za autogol Clerca, drugi je Argentinac dao sam, treći je djelo Henryja. No, Messi se i napromašivao iako je junak utakmice. Za razliku od Ronaldinha kojeg je Frank Rijkaard ponovno zamijenio (treći put za redom), a gledatelji na Nou Campu ispratili su ga zvižducima.


Rezultati

Rezultati - skupina E: Rangers - Stuttgart 2:1 (Adam 62., Darcheville (75.,11m - Gomez 56.), Barcelona - Lyon 3:0 (Clerc, 21. (autogol), Messi 82., Henry 90.). Skupina F: Roma - Dinamo Kijev 2:0 (Perrotta, 9., Totti 70.), Sporting - Manchester United 0:1 (C. Ronaldo 62.). Skupina G: PSV - CSKA 2:1 (Lazović 59., Perez 80., - Wagner 89. ), Fenerbahce - Inter 1:0 (Deivid 43.). Skupina H: Arsenal - Sevilla 3:0 (Fabregas, 27., Van Persie 59., Eduardo 90+2 ), Slavia - Steaua 2:1 (Šenkerik, 13., Belaid 63. - Golan 33.).

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije