SPECIAL ONE

Ekipa koja nije slavila ove sezone porazila Mourinha. Ušao u svlačionu sucima, sada dobio kaznu

Europa League - Play-Off Second Leg - AS Roma v FC Salzburg
Foto: ALBERTO LINGRIA/REUTERS
1/3
01.03.2023.
u 16:16

Cremonese je imao devet remija, ali nijednu pobjedu - sve do dolaska Rome. Jose Mourinho isključen je s klupe jer se žalio na četvrtog suca. Ipak, nije stalo na tome...

Osebujni trener nogometaša Rome Jose Mourinho (60) kažnjen je s dvije utakmice zabrane vođenja momčadi u talijanskom prvenstvu te sa 10,000 eura zbog isključenja koje je "zaradio" u utorak u 1-2 porazu na gostovanju kod davljenika Cremonesea u susretu 24. kola. Glavni sudac utakmice Marco Piccinini udaljio je Mourinha s klupe Rome početkom drugog poluvremena, a Portugalac se žalio na tretman kojega je imao kod četvtog suca utakmice Marca Serre te je čak najavio kako će potražiti pravni savjet zbog čitave situacije.

"Trener Rome je vehementno i provokativno reagirao na sudačke odluke u drugom poluvremenu, a takvo je ponašanje ponovio i u trenutku isključenja. Također, po završetku utakmice ušao je u sudačku svlačionicu, na što nema pravo, te je uputio ozbiljne uvrede četvrtom sucu", stoji u odluci o kazni.

Nakon poraza od Cremonesea Roma je ostala peta na ljestvici sa 44 boda, tri manje od drugog Intera i trećeg Milana te jednim manje od četvrtog Lazija, momčadi s kojima se bori za plasman od drugog do četvrtog mjesta koja vode u Ligu prvaka sljedeće sezone.

Cremoneseu je, pak, ovo bila prva pobjeda u prvenstvu ove sezone kojom je preskočio Sampdoriju i sada je 19. na ljestvici s 12 bodova, osam manje od 17. Spezije koja drži posljednje mjesto koje osigurava ostanak u Serie A.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije