TABLOID KURIR:

'Ekstremisti bliski HDZ-u žele napraviti kaos u Beogradu'

Maksimir
Igor Kralj/PIXSELL
06.09.2013.
u 12:15

"Pored sankcija, koje bi izbacile iz Europe na nekoliko godina sve reprezentativne selekcije i klubove, najveću korist imao bi HDZ, kojem kao opozicijskoj stranci u Hrvatskoj odgovara ovakav epilog", piše Kurir.

Srbijanski tabloid Kurir, poznat po nacionalističkim stavovima i tekstovima, uoči susreta Srbije i Hrvatske na Marakani otkriva da navijači iz Hrvatske žele napraviti kaos na utakmici. Tabloid u tekstu koji je prepun insinuacija navodi da iz nereda stoji HDZ.

"Hrvatski ekstremisti to će pokušati učiniti putem struktura u Srbiji kojima bi odgovarao takav incident. Suština je da se izazovu sukobi s policijom i napravi opći kaos u Beogradu. Direktor srpske policije Milorad Veljović izdao je čudnu naredbu da se sa sjeverne i južne tribine gdje su smješteni najvatreniji navijači sa stuba uklone policajci, a umjesto njih da dođu redari", navodi Kurir.

U tekstu se tvrdi da bi HDZ nerede iskoristio za rušenje vladajuće koalicije.

"Pored sankcija, koje bi izbacile iz Europe na nekoliko godina sve reprezentativne selekcije i klubove, najveću korist imao bi HDZ, kojem kao opozicijskog stranci u Hrvatskoj odgovara ovakav epilog. Politička situacija u Hrvatskoj posljednjih se dana zakuhala zbog prosvjeda u Vukovaru, gdje tamošnji ekstremisti žele zabraniti ćirilicu. HDZ u takvoj atmosferi jača svoje pozicije, a sukobi na Marakani potvrdili bi njihovu tezu protiv vladajuće koalicije SDP – HNS da sa Srbima nema mira. Interes HDZ-a je da skine aktualnu vlast i zato će pokušati iskoristiti nogometnu utakmicu u Beogradu", piše srbijanski tabloid.

Inače, Kurir je poznat po ovakvim ekshibicijama i huškačkim tekstovima. U tim su novinama objavljivali tekstove poput "Dižu tenzije: Svi Hrvati u kockastim dresovima", "Znanstveno dokazano: Hrvati govore srpskim" ili "Hrvati bi i Nikolu (Teslu) protjerali s ostalih 250 tisuća Srba". Od Kurira stoga ništa novo.

>> 'Matić i Marković su odlični, ali ni s njima Srbija nije bolja'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije