POLUFINALE LP

Emocije pred Torcidom slomile trenera Budimira, pričali smo s njim: Ovo je čudo! Idemo po naslov

Juniori Hajduka dočekani uz ovacije i baklje na Poljudu
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/14
16.03.2023.
u 17:16

Čovjek koji nikad nije potpisao ugovor sa splitskim klubom danas je heroj grada. Naša novinarka Dea Redžić popričala je s trenerom na dočeku pred tisućama navijača...

Čovjek koji stoji iza jednog od najvećih uspjeha u povijesti Hajduka i hrvatske škole nogometa, 43-godišnji Marijan Budimir doživio je ovacije krcatog sjevera danas na Poljudu. Njegove mladiće koji su sinoć na kultnom Westfalenu zabili devet od devet penala u trileru raspuicavanja s bijele točke i izborili polufinale juniorske Lige prvaka dočekale su u Splitu tisuće navijača, a naša reporterka Dea Redžić uživo je razgovarala s trenerom Budimirom koji je, unatoč velikim emocijama, analizirao jasan plan s kojim je izbacio Šahtar, CIty i Borussiju i odveo Hajduk na završnicu u Nyon.

Hajduk je napravio najveći uspjeh hrvatskih klubova u povijesti, a referirao se na to odmah i 43-godišnji trener Budimir. Dijete je Hajduka, na Poljudu je napravio prve korake i proveo devet godina, ali nikad nije potpisao pravi ugovor, prema vlastitom priznanju napravio je veliku grešku i premlad otišao za Udinese.

- Najveća nam je pohvala kad čujemo da poruka 'Ovo je Hajduk' odzvanja s tribina. Naravno, sretni smo i zadovoljni. Ovakva podrška... emocije su to. Veliki je ovo uspjeh za poznatu Hajdukovu akademiju. U momčadi vlada jedno zajedništvo. Idemo se prvo dobro odmoriti - rekao je trener juniora Marijan Budimir. 

Juniori Hajduka dočekani uz ovacije i baklje na Poljudu
1/14

Karijeru je prekinuo u Karlovcu kad se nekadašnji prvoligaš raspao i ostavio igrače mjesecima bez primanja. Prvi trenerski posao dobio je RNK Split, a kada je prestigao juniore Hajduka na ljestvici, brzo je stigao poziv s Poljuda. Bio je pola godine trener juniora, a potom asistent Marku Lozi koji je Hajduk B uveo u drugu ligu. Stožeru prve momčadi priključuje ga bivši trener Siniša Oreščanin.

Hajduk će u polufinalu 21. travnja igrati protiv talijanskog velikana Milana, dok drugi polufinalni par čine nizozemski AZ Alkmaar i portugalski Sporting iz Lisabona. Oba polufinala igrat će se u Nyonu, kao i finale koji je na programu 24. travnja.

 

Komentara 5

GE
gerila
17:43 16.03.2023.

Purger sam i Dinamo je Svetinja,al sto su bili tići napravili do sad za svaku je pohvalu..serbus..

MI
Misko12
19:09 16.03.2023.

Pa dajte im 10 neradnih dana, oslobodite ih od škole jer inače i žive samo od torcide i hajduka. Pa ko to prati, samo oni, vani se ljudi čude ovom cirkusu. Kad krenu u seniore, onda će se vidjet koo je igrač a ko nije. Mnogi su bili strašni juniori, ali seniori baš i ne.

Avatar Žuti
Žuti
21:59 16.03.2023.

Što mislite hoće li prije Hajduk ili Scuderia Ferrari osvojiti naslov ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije