KIKSERI ENGLESKE

Englezi kažu da nemamo vratare? Pa njima su branili Robinson, Green i 39-godišnji James

Zagreb: Hrvatska protiv Engleske u drugom kolu kvalifikacija za SP
Foto: Sandra Krunic/PIXSELL
1/4
16.11.2022.
u 09:16

Objavili su kako nijedan od golmana vatrenih nije sasvim pouzdan, a upravo su Englezi kroz godine imali neke doista osrednje vratare. Uz trojac iz naslova, nude se i svježi primjeri. Tako se Joe Hart osramotio se u porazu protiv Islanda na Euru 2016., a glavni izbor u Kataru mogao bi biti Pickford koji je blizu zone ispadanja.

Britanski nogometni magazin FourFourTwo dao je svoj sud o hrvatskoj reprezentaciji uoči Svjetskog prvenstva u Kataru. Jedno od pitanja kojima su se bavili je imaju li vatreni nedostatke u svojim redovima.

- Mnogo! Nijedan od golmana nije sasvim pouzdan, a nema napadača koji u kontinuitetu zabija. Momčad se muči u gradnji igre i ranjiva je iz prekida - napisali su. 

Vratari hrvatske reprezentacije na Mundijalu su Dominik Livaković (Dinamo), Ivica Ivušić (Osijek) te Ivo Grbić (Atletico Madrid). Možda Englezima problem predstavlja to što su dvojica u HNL-u, a samo preostali u jednom od najvećih svjetskih klubova? U svakom slučaju, tvrdnja im ne drži vodu.

Livaković je bio na golu kada je Dinamo iz Europe izbacio Tottenham i u slavlju protiv Chelseaja na Maksimiru ostavio svoju mrežu netaknutom, a Ivušić u velikoj pobjedi Hrvatske u lipnju protiv Francuske na Stade de Franceu. Naravno, nijedan golman nije savršen, ali navijači Engleske možda to znaju najbolje.

Jer su kroz godine imali neke doista osrednje golmane. Paula Robinsona, koji je dotad bio redovan protvimac, 'proslavila' je maksimirska krtica, a nakon što se 'Tri lava' nisu uspjela kvalifikacija za Euro 2008., ispao je iz svih kombinacija za konkuriranje u reprezentaciji.

Robert Green, pak, u cijeloj je karijeri osvojio samo jedan trofej, i to Europske lige 2019., kada je u Chelseaju bio treći, a možda i četvrti izbor za vratara. Bluesi su ih u navedenoj sezoni imali čak pet. Za Englesku je nastupio 12 puta.

Ne možemo zaboraviti ni da je prvi izbor Fabia Capella za Mundijal u Južnoj Africi 2010. bio tada 39-godišnji David James. Neslavno je završilo, Englezi su u osmini finala izgubili od Njemačke s visokih 4:1. 

England goalkeeper David James during the 2010 FIFA World Cup Round of Sixteen match between Germany and England at the Free State Stadium in Bloemfontein, South Africa 27 June 2010. Photo: Marcus Brandt dpa - Please refer to http://dpaq.de/FIFA-WM2010-TC/DPA/PIXSELL
Foto: Marcus Brandt

Joe Hart osramotio se u porazu (2:1) protiv Islanda na Euru 2016., a glavni 'pick' za Svjetsko prvenstvo u Kataru Engleskoj bi mogao biti Jordan Pickford.

Vratar je član Evertona, koji se nalazi na 16. mjestu Premier lige, s jednim bodom više od zone ispadanja...

12.11.2022, Goldsands Stadium, Bournemouth, ENG, Premier League, AFC Bournemouth vs FC Everton, 16. Runde, im Bild Jordan Pickford of Everton protests to Referee Craig Pawson // Jordan Pickford of Everton protests to Referee Craig Pawson during the Premier League 16th round match between AFC Bournemouth and FC Everton at the Goldsands Stadium in Bournemouth, England on 2022/11/12. EXPA Pictures © 2022, PhotoCredit: EXPA/ Focus Images/ Jeremy Landey *****ATTENTION - for AUT, GER, FRA, ITA, SUI, POL, CRO, SLO only***** Photo: EXPA/ Focus Images/ Jeremy Landey/EXPA
Foto: EXPA/ Focus Images/ Jeremy Landey

>> Zlatko Dalić objavio konačni popis igrača za SP u Katru


 

Komentara 7

Avatar majkuvam
majkuvam
10:15 16.11.2022.

Englezi naravno imaju sve!Toliko su dobri da će iz B skupine Europske Lige Nacija pratiti nas i Srbe u najvišoj A ligi.Uz to će moći uživati gledajući našu reprezentaciju na Final Fouru.

DU
Deleted user
10:35 16.11.2022.

Da bi imali Jan Oblaka kao vratara i Mitrovica i Vlahovica kao napadaca prosetali bi se do zlata na ovome SP:u ali mi to nemamo i bit ce puno teze.

DU
Deleted user
10:30 16.11.2022.

pa upravu su, prvi nam je golman livaković koji je dosta nesiguran, ne izlazi na visoke lopte, samo stoji na crti, nogom ne zna ama baš nikako, nesiguran skroz, čak bi za prvu opciju radije vidio i grbića i ivušića mada niti oni nisu na toj razini svjetskih golmana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije