ZANIMLJIVA OCJENA

Englezi provociraju Hrvate i Nijemce? 'Danska nam je najzahtjevniji protivnik dosad'

UEFA Europsko prvenstvo 2020, Engleska - Hrvatska
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
07.07.2021.
u 10:39

Kapetan Uniteda Harry Maguire istaknuo je koliko je bolan bio poraz u Rusiji.

Engleska protiv Danske u polufinalu. Reprezentacija koja je jedan od favorita velikog natjecanja protiv reprezentacije koja ima epitet “dark horsea”, odnosno momčadi koja bi mogla iznenaditi i otići daleko. Situacija neodoljivo podsjeća na onu otprije tri godine na Svjetskom prvenstvu u Rusiji kad su Englezi pred sobom imali posljednju prepreku prije odlaska u finale velikog natjecanja, a ta prepreka bila je reprezentacija Hrvatske.

U pogledu kotiranja među najjačim reprezentacijama kontinenta, Danska i Hrvatska konstantno kotiraju na sličnom mjestu – ni jedna ni druga reprezentacija nisu prezentirane kao osam najvećih u europskom nogometu (Španjolska, Njemačka, Francuska, Italija, Engleska, Nizozemska, Belgija, Portugal), ali zbog svojih iznenadnih uspjeha tijekom povijesti zauzimaju deveto, odnosno deseto mjesto na toj ljestvici, Hrvatska zbog drugog i trećeg mjesta na svjetskim prvenstvima (‘18. i ‘98.), a Danska zbog osvajanja Eura 1992. Također, Hrvatska je 2018. imala taj momentum zlatne generacije, a Danci ove godine imaju emotivan momentum zbog već nam dobro poznate situacije s Christianom Eriksenom u prvom kolu turnira.

>>> Ovako je Ćiro analizirao igru nastup Hrvatske na Euru

Cijela engleska javnost (navijači, mediji, bivši reprezentativci) ne želi se zalijetati nakon razbijanja Ukrajine u četvrtfinalu (4:0) i podsjećaju upravo na 2018. kad su samouvjereno govorili da je Hrvatska tek zagrijavanje za finale. Prošli put ih je podcjenjivanje protivnika koštalo pa ovog ljeta ne žele činiti isto. Na tu temu nadovezao se i jedan od boljih igrača Engleske na Euru, stoper Manchester Uniteda Harry Maguire.

– Poraz u polufinalu za sve nas je bio jako bolan i zato moramo osigurati da u utakmicu uđemo s pozitivnijim osjećajem nego što je to bio slučaj protiv Hrvatske. Naučili smo puno iz tog teškog iskustva i smatram da smo sad psihički u puno boljoj poziciji. Da, Danci su pokazali da su top reprezentacija i sigurno naš najzahtjevniji protivnik na turniru do sad, ali moramo čiste i fokusirane glave ući u taj dvoboj, druge nema – rekao je kapetan Uniteda.

Treba uzeti u obzir i činjenicu da su Engleska i Danska u 2020. igrali dva puta te da Englezi nemaju pobjedu (1:0 za Dansku i 0:0).

Ključne riječi

Komentara 46

Avatar turskokopile
turskokopile
12:01 07.07.2021.

Tu nije ništa sporno. Ovo je 1/2 F. I Englzi su u pravu,koliko god nama bilo čudno.

DM
drazen.muhvic
12:42 07.07.2021.

Uopće ne provociraju. Samo su realni... Pa ni mi ni Nijemci im nismo ništa konkretno naudili tijekom tih utakmica...

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
11:02 07.07.2021.

Svi se manje više slažemo u jednom - da izgube arogantni Englezi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije