KONFERENCIJSKA LIGA

Euforija u Splitu: Poljud je rasprodan, a riječi protivnika jasno govore što je večeras glavni cilj

Split: HB Torshavn održao konferenciju za medije prije utakmice protiv HNK Hajduk
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
25.07.2024.
u 14:30

Ne znam nikoga da želi izgubiti utakmicu. Ako nađete trenera koji će vam to kazati mislim da je to s**nje. To je dio utakmice. Kad vidimo da su bolji od nas pljeskat ćemo im, ali cijeli smisao igre je pobijediti - rekao je trener kluba s Farskih Otoka

Splitski Hajduk večeras i službeno ulazi u novu sezonu. Otvorit će ju utakmicom drugog pretkola Konferencijske lige protiv Torshavna s Farskih Otoka na rasprodanom Poljudu. Utakmica počinje u 21 sat uz prijenos na kanalu Max Sport 1. Momčad sa sjevera Europe došla je u Split prije nekoliko dana kako bi se uspjeli priviknuti na puno toplije vrijeme u odnosu na njihovu zemlju s obzirom da su u Farskim Otocima ovakve temperature nepoznanica.

 

Trener Torshavna, Talijan Adolfo Solmani je poprilično optimističan unatoč tome što je njegova momčad u ulozi velikog autsajdera:

"Moje očekivanje je da zadržimo identitet. Ne želim vidjeti da ga igrači izgube. Hajduk je kvalitetna momčad, znamo da su jako iskusni, ali ništa se ne mijenja u našem mentalitetu. Mi želimo pobijediti i došli smo odigrati ravnopravnu utakmicu".

FOTO: Ivan Rakitić potpisao za Hajduk

Split: HB Torshavn održao konferenciju za medije prije utakmice protiv HNK Hajduk
1/9

Na pitanje tko je najopasniji igrač Hajduka, odgovorio je:

"Uvijek gledam nogomet kao momčadski sport. Zato mislim da su svi igrači važni i da Hajduk ima puno jako dobrih igrača. Poput Perišića na primjer. Međutim ponavljam, nogomet je timska igra".

Hrabro je nastavio sa svojim izjavama:

"Ne znam nikoga da želi izgubiti utakmicu. Ako nađete trenera koji će vam to kazati mislim da je to s**nje. To je dio utakmice. Kad vidimo da su bolji od nas pljeskat ćemo im, ali cijeli smisao igre je pobijediti".

Na trenerskim klupama ćemo gledati dva Talijana s obzirom da mu je današnji suparnik Gennaro Gattuso sunarodnjak:

"Svi znaju za njega i imam puno respekta prema njemu kao čovjeku. Zato što je iskren kad govori i mislim da je rijetkost pronaći ljude kao on u nogometu. Svi ga respektiraju".

Kao pojedinac ne može ništa, ali kad razmišljamo kao momčad možemo puno. Trebamo igrati jedinstveno, jer pojedinac ne može pobijediti utakmicu. Velika je razlika između nas i Hajduka i zato moramo biti momčad", napomenuo je Solmani.

Dokapetan Torshavna Viljormur Davidsen ne strahuje od prepunog Poljuda:

"Znamo da će biti teško, ali pripremali smo se za ovo. Trenirali smo jako i spremni smo za sutra. Jako smo uzbuđeni". 

Obratio je pažnju i na temperature kojih u Skandinaviji nikad nema:

"Naravno da je jako vruće, a ovo je prekrasna država. U dobroj smo formi i očekujemo da će biti sutra vruće. Igrati u atmosferi pred 30.000 ljudi je sjajna stvar, to je motivacija za svakog nogometaša. U Danskoj i Švedskoj igrali smo na stadionima gdje ima puno gledatelja. To je i razlog zašto igramo nogomet. Vjerujem da će i na Poljudu biti odlična atmosfera".

Komentara 1

DU
Deleted user
01:45 06.08.2024.

Protiv slavena sa sucima do pobjede.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije