Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTO SE DOGAĐA?

Europsko prvenstvo daleko je od kraja, a već su srušeni ovi nevjerojatni rekordi!

Euro 2020 - Group D - Croatia v Czech Republic
Foto: Stu Forster/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
20.06.2021.
u 10:33

Svi ovi podaci sugeriraju da se igra ubrzala i da VAR tehnologija daje svoj obol.

Europsko nogometno prvenstvo tek je stiglo do trećeg kola u grupnoj fazi, a već su srušeni neki rekordi. Redom negativni...

Naime, Portugal je s dva autogola protiv Njemačke postao prva reprezentacija u povijesti Eura čiji su nogometaši zabili sami više no jednom u utakmici. Zanimljivo, to su i prvi autogolovi koji su se dogodili Portugalu otkako je Eura.

A prvi općenito bio je onaj Antona Ondruša, koji je igrao za Čehoslovačku. Ta reprezentacija 1976. osvojila je titulu, a autogol je pao u 73. minuti polufinala s Nizozemskom i to je bilo za 1:1, no na kraju je bilo 3:1 za Čehoslovačku.

S dva spomenuta autogola Portugala, već sam na ukupno njih pet, što je rekordan broj, gledajući povijesno. Dosad je najviše bilo tri i to baš na prethodnom Euru. Na ovom su, uz Rubena Diasa i Raphaëla Guerreira još sebi zabili golove Mats Hummels, Merih Demirel i vratar Wojciech Szczesny, koji je ujedno i prvi vratar s takvim "uspjehom".

Nije ni to kraj negativnim rekordima. Na ovom je Euru zapucano je pet  jedanaesteraca, jedan više nego tijekom cijelog prethodnog Eura - kad nisu realiziranačetiri. Promašili su, ili im je vratar, obranio Pierre-Emile Hojbjerg, Gareth Bale, Ezgjan Alioski, Ruslan Malinovskij i Gerard Moreno. Zabili su Cristiano Ronaldo, Memphis Depay, Patrik Schick i Emil Forsberg. Ukupno, dodijeljeno ih je osam. Na prethodnom Euru kroz cijeli turnir bilo ih je osam.

Gledajući povijesno, prvi nerealizirani jedanaesterac pripada ponovno Čehoslovaku. Bio je to Josef Vojta protiv SSSR-a u polufinalu 1960. Obranio mu ga je legendarni Lav Jašin.

Svi ovi podaci sugeriraju da se igra ubrzala i da VAR tehnologija daje svoj obol.

Komentara 2

Avatar B.Geserit
B.Geserit
11:43 20.06.2021.

VAR je "pravednik među narodima". Sad se vidi koliko bi se pokralo bez njega.

MO
modovisisajteMaraschino
11:21 20.06.2021.

VAR je glupost, to mislim od prvog dana i kad nešto mediji hvale da je dobro onda samo potvrđuje moje mišljenje da nešto debelo ne valja sa time

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije