Liječnici otkrili

Eusebio je na Euru u Poljskoj pretrpio moždani udar

Eusebio
Reuters
29.06.2012.
u 17:59

Eusebio je sada stabilno i premješten je iz jedinice intenzivnog liječenja, no ne zna se do kada će biti u bolnici

Portugalska nogometna legenda Eusebio, kojem je za vrijeme Europskog prvenstva pozlilo, u Poljskoj je zapravo pretrpio moždani udar. Otkrili su to liječnici lisabonske bolnice u koju je bivši nogometaš hitno prebačen iz Poljske na daljnje liječenje.

– Pretrage su nam otkrile da je 24. lipnja uzrok njegovu lošem stanju bio cerebrovaskularne naravi – izjavio je doktor Jose Roquette.

Eusebio je sada stabilno i premješten je iz jedinice intenzivnog liječenja, no ne zna se do kada će biti u bolnici. Zna se tek da će biti na 24-satnom promatranju.

˜– Eusebio je pri svijesti, lucidan je i u potpunosti surađuje tijekom pretraga. Obitelj je uz njega, a prijatelji ga posjećuju – dodao je Roquette.

Podsjetimo, Eusebio je prije pet godina imao operativni zahvat na srcu, a ovo mu je treća hospitalizacija u proteklih godinu dana. Prva dva puta bio je u bolnici zbog teške upale pluća, a liječnici su tada govorili da bi Eusebio mogao preminuti. Na sreću, bivši se nogometaš oporavio, ali sada opet ima zdravstvenih problema.

Na Europskom prvenstvu bio je ambasador portugalske reprezentacije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije