ključna utakmica sezone

Evo gdje gledati Dinamo u borbi za Ligu prvaka: Uđe li u elitu, na Maksimir stiže 35 milijuna eura

Zagreb: Prijateljska nogometna utakmica izmedu GNK Dinamo i FK Vardar
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/3
20.08.2024.
u 08:03

Igrat će u utorak momci Sergeja Jakirovića protiv Qarabaga, koji je u 3. pretkolu izbacio Ludogorec. U prvom susretu u Bakuu upisali su poraz 1:2, ali u uzvratu su pokazali pravo lice i svladali bugarskog prvaka s čak 7:2

Nogometaši zagrebačkog Dinama u utorak u 21 na Maksimiru igraju prvu utakmicu play-offa Lige prvaka. Prijenos je na Arena Sportu 1. Igrat će u utorak momci Sergeja Jakirovića protiv Qarabaga, koji je u 3. pretkolu izbacio Ludogorec. U prvom susretu u Bakuu upisali su poraz 1:2, ali u uzvratu su pokazali pravo lice i svladali bugarskog prvaka s čak 7:2.

Dokazali su time da nisu bezazlena momčad, ali isto tako nisu ni nesvladivi. Prema Transfermarktu procjenjuje im se vrijednost od 17,98 milijuna eura, a usporedbe radi Dinamo vrijedi 72,75 milijuna eura. Qarabag ima iskustva u Ligi prvaka, igrao je u sezoni 2017./18., a zadnji put do playoffa dogurao je u sezoni 2022./23. Svoj europski put prošle sezone završili su u 1/16 finala Europske lige, gdje su namučili Bayer Leverkusen. U zadnjih 11 godina u čak 10 navrata bili su prvaci Azerbajdžana, a od 2014. kontinuirano sudjeluju u grupnim fazama europskih natjecanja.

Zagreb: Prijateljska nogometna utakmica izmedu GNK Dinamo i FK Vardar
1/43

Dinamo u tu utakmicu ulazi kao favorit i sve osim prolaska bit će pravo iznenađenje. Motiv nije samo Liga prvaka već i financijska injekcija koja dolazi. U slučaju poraza od Qarabaga, Dinamo ima zagarantirano igranje u skupinama Europa lige pa isto tako ima i osiguranih između 13 i 15 milijuna eura od Uefe. No uđe li Dinamo u Ligu prvaka, zaradit će oko 35 milijuna eura.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Schwarzenegger, The Rock, Statham: Ovi slavni glumci bili su sportaši, neki su imali impresivne karijere

Zagreb: Prijateljska nogometna utakmica izmedu GNK Dinamo i FK Vardar
1/12
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije