ISKUŠENJE

Evo kako je Darijo Srna reagirao na Modrićev poziv da se vrati u reprezentaciju!

Darijo Srna
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/7
28.02.2019.
u 09:08

Darijo Srna okolnim putem već je poslao signale da bi se rado vratio u reprezentaciju

Uoči Dalićeve objave popisa reprezentativaca za kvalifikacijske utakmice s Azerbajdžanom u Zagrebu (21. ožujka, 20.45) i Mađarskom u Budimpešti (24. ožujka, 18.00) u zraku visi samo jedan upitnik – hoće li izbornik odoljeti kampanji za povratak nekadašnjega kapetana sa 134 nastupa, legendarnoga Darija Srne.

Zlatko Dalić, po svom običaju, prije objave popisa ne želi komentirati status nijednoga reprezentativca, a u Cagliariju mudro šuti i Darijo Srna, iako je, okolnim putem, već poslao signale da bi se rado vratio u reprezentaciju. Srnin najveći zagovornik je Luka Modrić i na ovom slučaju vidjet će se koliko kapetan ima utjecaja na izbornika.

"Šefe, odlični smo"

Kad smo već kod Srne, nije naodmet podsjetiti kako ovo nije njegova prva povratnička priča. Naime, tadašnji izbornik Ante Čačić u kolovozu 2017. godine išao je u Kijev nagovarati Srnu da ponovno zaigra za reprezentaciju i tada je dobio glatku Srninu odbijenicu, uz obrazloženje: “Šefe, imamo odličnu momčad i nema potrebe za mojim povratkom.”

Tada je Srna bio vitalni 35-godišnjak, kojega je pola godine nakon Čačićeva posjeta stigla 17-mjesečna suspenzija zbog dopinga.
Danas je Darijo Srna duboko u 37. godini, više nije prva opcija za desnoga braniča Cagliarija (izgurao ga je 34-godišnji Padoin), a ugovor mu istječe u lipnju ove godine. Kako je Srna nepoderiv, još uvijek nevjerojatno ambiciozan i ne razmišlja o završetku karijere, poziv u reprezentaciju sigurno bi mu dao vjetar u leđa oko novoga ugovora za sljedeću sezonu.

Objektivno gledajući, Srna u ovom trenutku kada nema Vrsaljka i ostajemo samo na Jedvaju za poziciju desnoga braniča, sigurno može pomoći reprezentaciji i korektno odraditi utakmice s Azerbajdžanom i Mađarskom. No što nakon toga; zar bi jedan igrač u veteranskim godinama, koji je nekada bio ikona vatrenih, ali se davno oprostio od reprezentacije, opet trebao biti njezino dugoročno rješenje? I kakva bi to bila poruka mladim igračima koji pretendiraju na nacionalni dres?

Zlatko Dalić uoči utakmica u ožujku suočen je s krizom obrambenih igrača, pa kad smo već nostalgični prema zaslužnim "oldtimerima", u ovom trenutku izborniku bi vjerojatno najbolje legao povratak Vedrana Ćorluke. Dalić će stoga morati posegnuti za rješenjima iz mlade selekcije. Tako će u odsutnosti suspendiranoga Dejana Lovrena (samo za utakmicu s Azerbajdžanom) za poziciju stopera konkurirati Duje Ćaleta-Car iz Marseillea, a možda čak i Marin Pongračić, standardni igrač Red Bull Salzburga. Od stopera će na raspolaganju sigurno biti još Domagoj Vida, dok je Matej Mitrović već dulje vrijeme ozlijeđen.

Izbornik se već davno pomirio s činjenicom kako Vrsaljka, Pivarića i Strinića neće biti dulje vrijeme, pa se za braničke pozicije nameću Tin Jedvaj i Borna Barišić te u rezervi dinamovac Marin Leovac, igrač koji ne bi bio strano tijelo u kadru budući da već ima četiri nastupa za reprezentaciju. Tu je i Antonio Milić iz Anderlechta koji je bio na Dalićevu popisu u posljednjim akcijama.

Pjacinih 18 nastupa

U ofenzivnom dijelu momčadi Dalić nema većih problema, pa se očekuje isti saziv kao za posljednje akcije sa Španjolskom i Engleskom, dakle Perišić, Pjaca, Vlašić, Brekalo, Kramarić i Rebić.

Od svih njih u najnepovoljnijem položaju u klubu je Marko Pjaca u Fiorentini, s 18 nastupa i samo jednim pogotkom ove sezone.

Kada bi ovaj tjedan bila utakmica s Jurčevićevim Azerbajdžanom, sastav vatrenih izgledao bi otprilike ovako: L. Kalinić; Jedvaj, Vida, Ćaleta-Car, Barišić; Brozović, Rakitić; Kramarić, Modrić, Perišić; Rebić.

Podijelite s nama uspomenu koja vas veže uz Večernji i osvojite poklon paket u vrijednosti 10.000 kuna! Svoju priču možete nam poslati kao samostalni tekst, tekst i fotografiju ili kao video putem ove stranice. Radove ćemo objaviti 01. travnja 2019. a pobjednik/ca će biti proglašen/a 03. svibnja 2019. 

> Pogledajte gostovanje Darija Srne u Večernjem pressingu Igora Štimca

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije