PREPUCAVANJE

Istra se narugala Skomini i objašnjenju zašto nije suđen penal protiv Dinama

Kopar: Damir Skomina, slovenski nogometni sudac koji je sudio na Europskom prvenstvu
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/5
21.10.2024.
u 21:02

"Ako lopta pogađa igrača Dinama Ademija u ruku koja je tako ispružena, za mene je to kazneni udarac za Istru i nema govora. Ali, ovdje je moj dojam da ga lopta pogađa točno ispod pazuha", kaže Slovenac

Istra i Dinamo su u desetom kolu HNL-a odigrali 2-2. Međutim, utakmica je izazvala prilično puno kontroverzi, smatra se da je sudac Dario Bel navlačio na Dinamo, dao crveni karton igraču Istre koji, po mnogima nije postojao, te nije dosudio penal zbog mogućeg igrača rukom Arijana Ademija u kaznenom prostoru Istre. Evo što je prije svega rekao Saša Bjelanović, sportski direktor Istre:

"Mislim da nema potrebe da dodatno kritiziram Bela, nakon njegovog jučerašnjeg suđenja u Hrvatskoj vlada konsenzus, što je zaista rijetkost. Njega sam uvijek smatrao za jednog od kvalitetnijih sudaca u našoj ligi, ali ovo nije dobro za ičiji sudački ego", zatim je dodao:

"Već na početku utakmice se vidjelo da gubi kontrolu i da greškama pomaže Dinamu. Izgubio je svaki kredibilitet na terenu. Moguće da se Belu aktivirao mehanizam iz nekih donedavnih vremena, iako se današnja uprava Dinama od njih želi distancirati". 

Po završetku posljednje utakmice kola između Varaždina i Gorice, u emisiji Max Sporta proanalizirale su se sve sumnjive situacije iz ovog kola, među kojima je bila i spomenuto Ademijevo igranje rukom. Sudački ekspert Damir Skomina na tu situaciju rekao je slijedeće:

"Ako lopta pogađa igrača Dinama Ademija u ruku koja je tako ispružena, za mene je to kazneni udarac za Istru i nema govora. Ali, ovdje je moj dojam da ga lopta pogađa točno ispod pazuha, ne u ruku. To za mene nije kažnjivo".

U Istri su ovu izjavu doživjeli kao urnebesnu. Dinamo i Istra označeni su u objavi, a stranica Istre je reagirala s "haha" emotikonom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije