EMINENTNI STRUČNJAK

Pala konačna presuda: Dinamu sudac nije pomogao u Puli! Penal za plave je bio, a za Istru ne

Istra i Dinamo susreli se u  10. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/5
20.10.2024.
u 22:58

"Keller je opravdano dobio dva žuta kartona, ali trebao je onda i Torrenteu dati u 35. minuti, Vidi se disbalans. Penal za Dinamo je bio opravdan, ali u ovakvoj utakmici sucima je bilo jako teško za vjerovati, što god da su dosudili", rekao je Skomina

Nekadašnji elitni nogometni sudac, a sada kontrolor, Slovenac Damir Skomina sudački je analitičar MAXSport televizije. Iz kola u kolo svojim opservacijama pokušava objasniti sporne situacije kojih je u ovotjednom, 10. kolu HNL-a bilo podosta, i to na dvije utakmice najljućih rivala, Hajduka i Dinama. Skomina je najprije rekao da je Lokomotivi protiv Rijeke ispravno dosuđen kazneni udarac, ali ono glavno je - Istra, po njegovom mišljenju, nije trebala dobiti kazneni udarac.

"Po meni je trebao dati u 35. minuti žuti karton Torrenteu za povlačenje protivnika. To je bio ključan trenutak. Morao je dati, a onda je klupa kasnije poludjela i žuti karton treneru nije ništa riješio. Bel je pogriješio, ali to ne daje za pravo klupi da radi što hoće. Kad pogriješiš, moraš otići do klupe i dobiti utakmicu nazad", rekao je Skomina.

"Ne vidim namjeru suca da ošteti neku momčad. Ademija je u drugoj situaciji lopta pogodila u ruku. Moj je dojam da ga je lopta pogodila u tijelo pa onda u ruku nakon flipera i to nije kažnjivo. Da ga je pogodila direktno u ruku, to je po meni kazneni udarac. Treba biti precizan. VAR soba bi se javila da je sigurna da je bila ruka", dodao je pa nastavio:

Nekoliko Dinamovih zvijezda pokazalo je tamnu stranu, a iz blata su ih izvukli senatori

Istra i Dinamo susreli se u  10. kolu SuperSport HNL-a
1/26

"Keller je opravdano dobio dva žuta kartona, ali trebao je onda i Torrenteu dati u 35. minuti, Vidi se disbalans. Penal za Dinamo je bio opravdan, ali u ovakvoj utakmici sucima je bilo jako teško za vjerovati, što god da su dosudili."

Što se pak današnje situacije kod gola Hajduka za 2:0 u Koprivnici tiče, Skomina je naglasio:

"Vidi se da Diallo prvi igra loptom i onda dolazi do kontakta. Tu mogu povući paralelu s Livakovićem, koji nije zaslužio isključenje. Diallo igra nogometno ispravno, a njegov protivnik igra glavom i dovodi sam sebe u opasnost", rekao je Slovenac za Max Sport televiziju.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Ričard
Ričard
23:09 20.10.2024.

E ka da mi to nismo znali, suci su vaik protiv Dinama ili kako se već trenutačno zovu ili su se zvali. Zato Dinamo nikad i nije prizimija u CL, unatoč tome da je pola Doprvaka SP 2018 igralo u njemu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije