STIŽE NAGRADA

Evo koliko će zaraditi čudesna braća Sinković nakon što su ispisala povijest. Svota je pozamašna

Rowing - Men's Pair Semifinal A/B 1
Foto: MOLLY DARLINGTON/REUTERS
1/2
02.08.2024.
u 11:44

Ovo je četvrta olimpijska medalja za braću Sinković, nakon srebra u četvercu na pariće u Londonu 2012. te zlata u dvojcu na pariće 2016. u Rio de Janeiru i dvojcu 2021. u Tokiju. Time su postali najtrofejniji hrvatski olimpijci s ljetnih Igara u povijesti.

Hrvatski veslači Valent i Martin Sinković osvojili su svoje treće zlatna medalje na olimpijskim igrama u karijeri obranivši naslov olimpijskih prvaka u dvojcu na OI u Parizu. Sinkovići su do zlata stigli fantastičnim finišom, 500 metara prije cilja bili su četvrti s dvije i pol sekunde zaostatka za vodećim Britancima Oliverom Wynee-Griffithom i Tomom Georgeom uz minimalni zaostatak za drugim Rumunjima i trećim Švicarcima. 

>> Ovako su izgledali mali vatreni prije nego što su postali slavni. Neke od njih nećete prepoznati

Rowing - Men's Pair Semifinal A/B 1
1/21

Uz sportsku slavu, dramatična pobjeda našoj slavnoj braći donijet će i dobru zaradu. Od Republike Hrvatske jednokratno će dobiti 41 tisuću eura, a uz medalju također imaju pravo na sportsku mirovinu od navršenih 45 godina starosti. Visina sportske mirovine kreće se od 40 do 100 posto hrvatske prosječne neto plaće, ovisno o broju osvojenih medalja i jačini natjecanja na kojem su osvojene, a naši Sinkovići ispisali su povijest.

VEZANI ČLANCI:

Ovo je četvrta olimpijska medalja za braću Sinković, nakon srebra u četvercu na pariće u Londonu 2012. te zlata u dvojcu na pariće 2016. u Rio de Janeiru i dvojcu 2021. u Tokiju. Time su postali najtrofejniji hrvatski olimpijci s ljetnih Igara u povijesti.

Komentara 24

Avatar Kizzo
Kizzo
12:02 02.08.2024.

Svaka im čast. Ali zašto uvijek govorimo o novcu i koliko je ko zaradio?

JA
Jamesbond007
11:53 02.08.2024.

Zaslužili su ime trga u Zagrebu. Svaka čast braći Sinković i treneru.

CR
crnaguja1950
12:08 02.08.2024.

i sad je najbitnije koliko su zaradili?Osim što su sportaši svuigdje u svijetu najbolji promotori svoje zemlje i zato zarađuju visoke iznose Hrvatska njima nije dala baš ništa.Moje dijete trenira u njihovom matičnom klubu,pa oni nemaju za kruh,vječito su podsjetnici za članarine ,prodaju se majice i slično.To je klub olimpijskih i svjetskih prvaka??Hrvatsko veslanje je inače zadnja rupa na svirali hrvatskog sporta,na žalost nisu jedini.Obiteljski projekt,sazdan na njihovoj uposrnosti i znanju i odricanju,da su nastupali u americi ili britaniji ne bi im falilo ni ptičjeg mlijeka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije