INFARKTNA ZAVRŠNICA

Hrvatska ima još jedno zlato na OI u Parizu, braća Sinković ušla su u povijest!

Pariz: Braća Sinković osvojila zlato na Olimpijskim igrama u dvojcu bez kormilara
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
02.08.2024.
u 11:58

Sinkovići su s četvrtom medaljom postali najuspješniji hrvatski olimpijci. Dosad su osvojili srebro u četvercu na pariće u Londonu 2012. godine, kao i legendarno zlato u dvojcu na pariće u Riju 2016. godine te zlato u dvojcu u Tokiju.

Braća Martin i Valent Sinković osvojila su zlato u dvojcu bez kormilara na Olimpijskim igrama u Parizu! Sjajna hrvatska braća bila su najbrža u dramatičnom finalu.

Sinkovići su do zlata stigli fantastičnim finišom, 500 metara prije cilja bili su četvrti s dvije i pol sekunde zaostatka za vodećim Britancima Oliverom Wynee-Griffithom i Tomom Georgeom uz minimalni zaostatak za drugim Rumunjima i trećim Švicarcima. No, tada su dignuli tempo, vrlo se brzo odvojili od Rumunja i Švicaraca te u zadnjih 100 metara dostigli i prestigli Britance te ciljem prošli u vremenu 6:23.66 minuta, 45 stotinki ispred drugih Britanaca. Bronce su osvojili aktualni svjetski prvaci Švicarci Roman Roeoesli i Andrin Gulich sa 6:24.76.

Sinkovići su s četvrtom medaljom postali najuspješniji hrvatski olimpijci na ljetnim igrama. Dosad su osvojili srebro u četvercu na pariće u Londonu 2012. godine, kao i legendarno zlato u dvojcu na pariće u Riju 2016. godine te zlato u dvojcu u Tokiju. 

Braća Sinković osvojila su i četvrtu medalju za Hrvatsku na Igrama u Parizu, nakon bronce Mirana Maričića u zračnoj puški, zlata Barbare Matić u džudu te Donne Vekić koja je osigurala zlato ili srebro u tenisu.

>> Pogledajte tetovaže vatrenih

Pariz: Braća Sinković osvojila zlato na Olimpijskim igrama u dvojcu bez kormilara
1/13
 
 
 
 
 
 
 
 

Komentara 17

RO
robot11
11:43 02.08.2024.

Decki, vec se dugo nisam veselio necijem uspjehu kao vasem!!! BRAVO!

Avatar southman
southman
11:45 02.08.2024.

Najveci ikad !!🙌

Avatar AGRAM
AGRAM
11:46 02.08.2024.

Nema ljepšeg kada se osvoji medalja, a pogotovo zlatna u sportovima u kojima još politika nema utjecaj. Veslanje je jedno od njih zato kapu dole majstorima. Što će dalje, ne znam, jer su postigli sve u dvije discipline. Možda bi im bilo najbolje povući se, sada kada su na vrhu. U knjigama tog sporta su odavno upisani, a ovo je samo šlag na tortu. Bravo dečki i sve najbolje u daljnjem životu. Bravo, bravo, bravo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije