Mario Cvitanović

Fernandes i Gojak su sprintali u 90., tako se treba odnositi prema igri

Mario Cvitanović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
22.07.2017.
u 00:12

Dosta stvari koje smo trenirali su se događale na terenu, to je bio cilj - ističe Dinamov trener Mario Cvitanović

Dinamo je u Maksimiru bez većih problema pobijedio sa 4:0 u prvoj utakmici 2. kolu Prve HNL. Plavi su se tako razigrali prije europskog dvoboja s Oddom.

- Sretan sam zbog pobjede, zabili smo četiri gola, a nismo ga primili. Stvorili smo još dosta šansi, bilo je puno pozitivnih stvari. Dosta stvari koje smo trenirali su se događale na terenu, to je bio cilj. Dojma sam da smo izgledali bolji nego protiv Istre. Čvrsto sam na zemlji, pred nama je puno posla. Ali, i tri tjedna koja će biti iscrpljujuća, zgusnut nam je raspored. No, tako smo i pripremali ove dvije utakmice, vjerujem da smo stvorili bazu za sljedeće utakmice" rekao je Mario Cvitanović, pa dodao:

Mario Cvitanović
1/14

- Za razliku od prošle utakmice imali smo puno više dubine, radili smo sheme s treninga i to je izgledalo dobro. Bilo je i malih nedostataka i korekcija, zadovoljan sam sa svima, i onima koji su ušli s klupe. Svi su pokazali energiju i pozitivu, pa Gojak i Fernandes su u 90. minuti sprintali po 60 metara. Tako se treba odnositi prema igri, momčadi, ali i samome sebi. To je put kojim želim ići.

Mario Cvitanović tvrdi kako svi moraju biti strpljivi...

- Svi će dobiti priliku, svi će igrati. Moramo biti pametni i mudri, zato neke stvari radimo na ovaj način. Igrači koji nisu bili u kadru su ujutro odradili trening, pa i pripremu za četvrtak, ali i sljedeće utakmice. Svi su na dispoziciji, ne želim 11 igrača, nego više od toga. To me veseli, a na njima je da svatko bude spreman uskočiti kada treba. Igrači moraju biti strpljivi i iskoristiti.

Trener Dinama priželjkuje što veći broj navijača i protiv Odda.

- Želio bih da nas što više navijača podrže, trebat će nam u četvrtak. Volio bih da rastemo iz utakmice u utakmicu, to je moja nogometna filozofija, ponavljam igračima kako želim da igramo kako i treniramo. Danas smo to pokazali.

Je li igrački kadar Dinama možda malo preširok, pa neki moraju na tribine?

- Inzistirao sam da svi igrači budu u karanteni, da svi budu kao dio ekipe. I onaj prvi, i onaj ozlijeđeni, i onaj koji će ostati na tribini. Da se svi osjećaju kao dio ekipe. Rekao sam igračima na doručku da sada slijedi najteži dio tjedna, da nekoga moram slati na tribine. To nije lagano, niti ugodno, ali ne mogu igrati svi već samo njih 11, dok ih u zapisnik može samo 18. Razumijem i osjećam igrače, svi žele igrati, bio sam u takvim situacijama, ali trebaju biti strpljivi. Svi imamo zajednički cilj, to onda tako treba razumjeti. Svima dajem pažnju, zahvalan sam za ovaj rezultat i onima koji su ujutro trenirali.
Kakva je situacija s Olmom?

Olmo je u puno boljoj situaciji, sutra će napraviti kontrolni trening pred ulazak u rad s momčadi, mislim da će biti u redu i da će krenuti u prave treninge. U ponedjeljak bi mogao raditi s prvom momčadi, želim da što prije uđe u formu, trenirao sam ga u B ekipi, nema razloga da mu ne vjerujem. Božić? On je moj ljubimac, igrao puno utakmica za juniore i B momčad, sada je u kadru druge momčadi. Pošten je i kvalitetan igrač koji voli i osjeća nogomet - završio je Mario Cvitanović.

Cibalijin trener Mladen Bartolović nije imao što zamjeriti svojim igračima.

- Popravili smo se od zadnjeg puta, nismo dobili šest, nego samo četiri gola. Valjda napredujemo. Ma treba biti realan, Dinamo je daleko od nas. Nismo loše ušli u utakmicu, imali smo i jednu dobru prigodu, ali onda previše izašli prema naprijed i to nas je koštalo. Dinamo nas je individualnom kvalitetom iskontrirao, rezultat je mjerilo toga - rekao je Mladen Bartolović.

Komentara 3

IL
ilijan
09:05 22.07.2017.

Bravo dečki, trčanje agresivnost pa i kad se izgubi nije problem. Ali ne zalaganje se ne oprašta. Ajmo Dinamoooo!

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
06:59 22.07.2017.

sprintali su ali spor.teski su..

MI
mingo@
17:13 22.07.2017.

Riješite se Hodžića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije