REAKCIJE NA TRAGEDIJU

FIA i Hyundai Motorsport izrazili sućut nakon smrti Breena

Lobor: Završen očevid na mjestu nesreće u kojoj je život izgubio irski vozač Craig Breen
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/5
13.04.2023.
u 18:52

“U ime Međunarodne automobilističke federacije (FIA), želim izraziti našu iskrenu sućut obitelji i prijateljima Craiga Breena nakon njegove smrti tijekom testne vožnje u Hrvatskoj. Naše misli i molitve su s njegovim voljenima i cijelom rally zajednicom u ovom teškom trenutku”, izjavio je predsjednik Mohammed Ben Sulayem.

Momčad Hyundai Motorsport potvrdila je kako je u nesreći u Loboru prilikom trening vožnje pred nastup na Croatia Rallyju poginuo njezin vozač Irac Craig Breen (33).

IZJAVA MEĐUNARODNE AUTOMOBILISTIČKE FEDERACIJE (FIA):

“U ime Međunarodne automobilističke federacije (FIA), želim izraziti našu iskrenu sućut obitelji i prijateljima Craiga Breena nakon njegove smrti tijekom testne vožnje u Hrvatskoj. Naše misli i molitve su s njegovim voljenima i cijelom rally zajednicom u ovom teškom trenutku”, izjavio je predsjednik Mohammed Ben Sulayem.

IZJAVA HYUNDAI MOTORSPORT:

„U Hyundai Motorsport timu duboko smo ožalošćeni što moramo potvrditi da je vozač Craig Breen izgubio život u nesreći na treningu u Hrvatskoj. Suvozač James Fulton je neozlijeđen u incidentu koji se dogodio tijekom dana. Hyundai Motorsport upućuje najiskreniju sućut Craigovoj obitelji, prijateljima i brojnim navijačima. U ovome trenutku nećemo davati dodatne izjave.“

ZAJEDNIČKA IZJAVA HRVATSKOG AUTO I KARTING SAVEZA I ORGANIZATORA NATJECANJA WRC CROATIA RALLY 2023:

„Iznimno nam je žao i duboko smo potreseni viješću o teškoj nesreći koja se dogodila danas i u kojoj je život izgubio Craig Breen, član Hyundai Motorsport tima. Riječ je o testnoj vožnji ususret natjecanju. Breen je bio vrhunski i iskusan irski vozač, pobjedniku brojnih rally utrka i svjetski prvaku u Rallyju WRC Super 2000 u 2012. godini. Zajedno s nadležnim službama i FIA-om provodimo sve radnje kako bismo utvrdili okolnosti koje su dovele do ovog tragičnog događaja. Naši standardi sigurnosti su na najvišoj mogućoj razini, koje je propisala FIA i koje nadzire Hrvatski auto i karting savez, i doista nam je važno da se ne događaju ovakve tragične situacije. Želimo da ljudi prvenstveno uživaju u motorsportu uz poštivanje svih pravila sigurnosti. Naše su misli uz Craigovu obitelj, njegovo prijatelje i cijeli tim.“

Craig Breen (1990) bio je iskusan rally vozač iz Irske, sin irskog državnog rally prvaka, koji se s devet godina počeo baviti kartingom, a sa 17 relijem. Brzo je napredovao kroz razne serije, a već 2012. je sudjelovao je na S-WRC prvenstvu. Tijekom karijere osam puta se penjao na pobjedničko postolje relija za SP, posljednji put u veljači ove godine kada je zauzeo drugo mjesto u Švedskoj. Pobijedio je i na 30 brzinskih ispita na relijima WRC-a. Breen je ove godine trebao treći put nastupiti na  WRC Croatia Rally natjecanju. 2021. godine zauzeo je osmo mjesto, a prošle godine četvrto. U Zagreb je kao vozač Hyundai Motorsport tima došao s visokim ambicijama, dijelom zbog drugog mjesta u Švedskoj, a dijelom zbog sjajne lanjske utrke u Hrvatskoj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije