POGINUO IRSKI VOZAČ

VIDEO 'Duboko smo potreseni šokantnim događajem, istraga će otkriti uzrok smrti'

Hrvatski auto i karting savez
Foto: Vecernji.hr
1/2
13.04.2023.
u 17:26

– Sve nas je presjekla ova šokantna i tragična vijest. Craig Breen, vrhunski sportaš, izgubio je svoj život na području Hrvatske. U ovom trenutku traje istraga. Svi nastojimo povezati što se dogodilo.

Hrvatski auto i karting savez i organizator WRC Croatia Rallyja službeno se obratio medijima u povodu tragičnog stradavanja vozača Craiga Breena. Konferenciju za medije mogli ste gledati na našem portalu.

Snimila: Laura Hana Uremović

– Trenutačno traje policijska istraga, radit će se obdukcija nakon čega će se znati uzrok smrti. Mnogo više od toga ne mogu reći. Ovako tragične stvari rijetko se događaju u ovom sportu, od 1986. na WRC-u nije se ovo dogodilo. Upućujemo duboku sućut obitelji i prijateljima – rečeno je na početku.

Predsjednik Saveza Davorin Štetner je rekao:

– Sve nas je presjekla ova šokantna i tragična vijest. Craig Breen, vrhunski sportaš, izgubio je svoj život na području Hrvatske. U ovom trenutku traje istraga. Svi nastojimo povezati što se dogodilo. Nažalost, ovakve stvari u sportu se događaju. Traje istraga i ne možemo davati više informacija. Duboko smo potreseni ovim šokantnim događajem i izražavamo sućut.

Craig Breen bio je iskusan relijaš, u WRC-u je debitirao još 2009. godine, prošle je sezone zauzeo ukupno sedmo mjesto u Svjetskom prvenstvu, dok je nakon prve tri ovogodišnje utrke držao šestu poziciju u SP-u. Tijekom karijere osam puta se penjao na pobjedničko postolje relija za SP, posljednji put u veljači ove godine kada je zauzeo drugo mjesto u Švedskoj, a pobijedio je na 30 brzinskih ispita na relijima WRC-a. 

Breen je nastupao i na prva dva izdanja Croatia Rallyja otkako se ova utrka nalazi u kalendaru WRC-a, 2021. godine zauzeo je osmo mjesto, a prošle godine četvrto.

Komentara 1

Avatar gusjenica
gusjenica
18:10 13.04.2023.

Na žalost, mora se reći da i organizator snosi određenu odgovornost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije