SUDAC NIJE POVRijEDio PRAVILA

Fifa odbila zahtjev Iraca za ponavljanje utakmice

Irska Francuska
Reuters
20.11.2009.
u 11:33

Svjetska nogometna organizacija potvrdila je da se neće ponovno igrati utakmica dodatnih kvalifikacija između Francuske i Irske koja je odlučena nesportskim potezom Thierryja Henryja.

- Ne postoji mogućnost da se utakmica ponovi. To bi izazvalo apsolutni kaos za nogomet. Pravila Fife su potpuno jasna - rekao je glasnogovornik Fife za BBC Sport.

- Zakon broj pet navodi da je sudačka odluka konačna. Na toj bazi ne možete ponavljati utakmici.

Izvršni direktor irskog saveza John Delaney podnio je Fifi molbu za ponavljanjem utakmice kako bi očuvala svoj integritet. Ipak, Fifa inzistira da njihov disciplinski kodeks kaže da su sudačke odluke konačne.


Irska je prvu utakmicu u Dublinu izgubila 0-1, a u Parizu su vodili 1:0 sve do produžetaka kad je Thierry Henry jednu loptu primirio rukom i asistirao za pogodak Gallasu za izjednačenje i osiguranje Svjetskog prvenstva u JAR-u.

Komentara 12

RI
Risnjak
12:08 20.11.2009.

FIFA je tom odlukom dotakla dno dna ! Koj k.... u buduce uopce da igraju nogomet, kada se to sve da odluciti na \'\'zelenom\'\' stolu ?! Izgleda da cu si morat naci novi omiljeni sport, jer pljacke i nefer ponasanje vidim svakodnevno izvan sporta ! Nije mi sila se u slobodnom vremenu bavim ovakim pljackama. Sram te bilo Sepp Blatter.... ovako se ubija nogomet ! R.I.P Football

RI
Risnjak
12:14 20.11.2009.

@fcod ne treba mu zabranit samo par tekme, nego ga treba skroz izkljucit sa SP-a i intern. turnira ! Da je to napravio nas Dudu.... ma on travnjaka vise nikad nebi vidio ! Ova FIFA je kao nas HDZ i SDP.... mafijaska organizacija !

QU
qube310
12:04 20.11.2009.

@elitegroup27 - pa da je u pitanju mala država, sudac ne bi napravio \"pogrešku\" :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije