Odgovor na optužbe

Fifa se oglasila: Nismo namjestili ždrijeb Svjetskog prvenstva!

fifa
DPA/PIXSELL
11.12.2013.
u 17:43

- Valckea je konstantno pratilo sedam kamera i nije postojala nikakva mogućnost da se nešto namjesti

Iako je od ždrijeba skupina Svjetskog prvenstva prošlo pet dana, još uvijek se vuku repovi. Naime, mnogi i dalje negoduju zbog povlaštenog položaja Francuske uoči ždrijeba, a pojavile su se i nove sumnje.

Na YouTubeu je tako sovanuo video u kojem se detaljno prikazuju detalji ždrijeba, a autor tog uratka tvrdi da je ždrijeb namješten. Navodi se kako je Jerome Valcke, glavni tajnik Fife, pri izvlačenju skupina skrivao ruke i pojedine papiriće od javnosti i kamera te na taj način manipulirao ždrijebom.

Sumnju je pobudilo i to što je na društvenim mrežama dan ranije počela kružiti priča da će Argentina biti u skupini s Iranom, Nigerijom i Iranom, što se na kraju i ostvarilo. Isto tako, Argentinci su unaprijed rezervirali kamp u Belo Horizonteu u kojem će igrati svoju prvu utakmicu.

Zbog svega navedenog oglasila se Fifa.

- Te glasine su neutemeljene i netočne. Nema nikakve šanse da je ždrijeb namješten, to se jasno vidi. Valckea je konstantno pratilo sedam kamera i nije postojala nikakva mogućnost da se nešto namjesti. Stol je bio isti kao i 2010. godine. Na njemu je monitor koji prikazuje istu grafiku kao i na LED zidu. Valcke je gledao popis skupina - poručila je glasnogovornica Fife Delia Fischer te se osvrnula na Argentinu:

- Argentina je, kao i većina drugih reprezentacija, uoči ždrijeba preko interneta poslala popis tri kampa u kojima bi željela biti. Argentinci su odabrali Belo Horizonte, kao i mnogi drugi. Tako da tu nije ništa sporno.

Ključne riječi

Komentara 3

GO
golo
18:25 11.12.2013.

covik se samo moze smijati, a sutra ce mala hrvatska biti kaznjena da tako bude i manja

Avatar Scheweningen
Scheweningen
20:33 11.12.2013.

Mislim da smo svi očekivali kako će priznati da je namješteno.

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
07:55 12.12.2013.

kuglice su bile razlicite temperature tj. ona francuska je bila ohladjena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije