ALPSKO SKIJANJE

Forma se ipak diže...

30.12.2001.
u 00:00

ŠVEĐANKA ANJA PÄRSON POBJEDNICA SLALOMA U LIENZU, JANICA KOSTELIĆ SOLIDNA 11. * Janica je šestu poziciju iz prve vožnje pokvarila tek 19. vremenom druge! * Vrlo dobro vozila je Nika Fleiss sa startnim brojem 59, nedostajalo je samo 40 stotinki za ulazak u najboljih 30 i prve bodove

ZAGREB - Treći slalom sezone, vožen u austrijskom Lienzu, pripao je Šveđanki Anji Pärson, svjetskoj prvakinji iz St. Antona. Pärson je napravila grešku u prvoj vožnji, pa opet bila najbrža, još dvije velike greške u drugoj - no svejedno je pobijedila! Što znači da je u velikoj formi.

Druga je bila Njemica Monika Bergmann (startni broj 27!), treća Amerikanka Kristina Koznick, s istim vremenom kao Bergmann, ali s boljim startnim brojem (2), stoga plasirana mjesto iza.

Janica Kostelić bila je puno bolja nego u Sestriereu (37.), ovaj put na 11. mjestu. Znak je to da stvari polako dolaze na svoje mjesto. Ali, doista polako, jer smo se ponadali da bi šestu poziciju iz prve vožnje naša skijašica mogla popraviti u drugoj. No, tek 19. vrijeme druge vožnje (identično kao Anja Pärson, ali je ona imala veliku zalihu stotinki iz prve vožnje) odnijelo je nadu.

- Bila sam uvjerena da u drugom laufu mogu još koje mjesto bolje. Tada bih bila zadovoljna. Ovako, nije baš gušt pročitati da si vozio 19. vrijeme druge vožnje. Bit će bolje druge godine, ha, ha! - rekla je naša skijašica.

Šteta, bila je prilika, premda opet živcira ideja organizatora da skrati stazu, a postavljača da na samo jednom mjestu postavi zamku. Kad se sjetimo Janičine pobjeda u francuskom Serre Chevalieru, prije dvije sezone, s prednošću od 1.78 sekundi nad drugoplasiranom, neobičnim nam se čini da bi takav zaostatak jučer bio dovoljan tek za - 22. mjesto.

Nika Fleiss sa startnim brojem 59 završila je na 42. mjestu. No, njezina vožnja bila je mnogo bolja nego dosad, a 40 stotinki koliko joj je nedostajalo za ulazak među 30 najboljih, doista nije velik.

- Nisam nezadovoljna. Iako, ulazak u drugu vožnju propustila sam u donjem dijelu staze. Šteta - javila nam je iz Lienza naša druga skijašica, a njezin trener Slaviša Weiner naglasio:

- Ovo je ipak dobra najava za Maribor. Do tada, trening u Innerkremsu!

D. Figenwald

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije