Formula 1

Renault potrošio 11 tokena za prvu nadogradnju u ovoj sezoni

Daniil Kvjat
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
21.10.2015.
u 19:16

Renault želi razgovarati s Red Bullom kako bi se utvrdilo hoće li prednosti prevagnuti u odnosu na negativnu stranu, odnosno na kazne koje će Daniil Kvjat i/ili Daniel Ricciardo dobiti ako odluče nastupiti s novim motorom.

Renault je za nadogradnju svoje pogonske jedinice, koja će biti ponuđena Red Bullu na VN SAD-a ovog tjedna, potrošio 11 od 12 tokena koliko im je FIA dodijelila za sezonski razvoj svog pogonskog stroja formuli 1. Zbog velikih problema s pouzdanosti i performansama, taktika francuskog proizvođača je bila uvesti veći paket promjena pred kraj sezone kako bi se što bolje pripremili za 2016., piše GP1.

Iako nije bilo sigurno hoće li nadogradnja zadovoljiti kriterije pouzdanosti kako bi bila spremna za Austin, nova specifikacija je sada dobila zeleno svjetlo inženjera iz Viry-Chatillona. Unatoč tome što se vjeruje u pomak, još uvijek nije donesena odluka hoće li nova verzija pogonske jedinice ugledati svjetlo dana u Teksasu. Renault želi razgovarati s Red Bullom kako bi se utvrdilo hoće li prednosti prevagnuti u odnosu na negativnu stranu, odnosno na kazne koje će Daniil Kvjat i/ili Daniel Ricciardo dobiti ako odluče nastupiti s novim motorom. Međutim, ako kazne odrade na Circuit of the Americas ove nedjelje, za posljednje tri utrke sezone mogu imati puno bolje šanse ako se nova jedinica pokaže dosta konkurentnijom.

S novom specifikacijom je povećana snaga i efikasnost motora s unutarnjim izgaranjem, a Francuzi do kraja sezone mogu potrošiti još jedan razvojni token. Renault je u uvodnim utrkama sezone imao velike probleme s pouzdanosti zbog kojih je morao odgoditi rad na povećavanju performansi pa su inženjeri najviše posla imali oko povećanja pouzdanosti svog V6 hibridnog pogonskog sklopa.

>> Vettel: Sumnjao sam u svoje mogućnosti nakon prošle sezone

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije