POJAČANJE AUGSBURGA

FOTO Osijek službeno ostao bez najvrjednijeg igrača, Beljo: Poslali su po mene privatni avion

Foto: FC Augsburg/Twitter
1/4
13.01.2023.
u 14:27

Njemačkom će prvoligašu, dok bacimo pogled na tablicu prvenstva, Beljina pomoć itekako biti potrebna jer su trenutno 14. s tek bodom više od zone ispadanja. Velika kriza forme vlada SGL Areni - za pobjedu ne znaju još od 2. listopada, kada su s 3:2 porazili nogometaše Schalkea. Odšteta je manja od pet milijuna eura.

Dion Drena Beljo (20) više nije igrač Osijeka. Kao što se proteklih dana nagađalo, stasiti napadač karijeru nastavlja u Bundesligi, nakon što je potpisao ugovor s Augsburgom. Među Bijelo-plavima je prema Transfermarktu bio najvrjedniji igrač s tržišnom cifrom od šest i pol milijuna eura, a dogovorio je suradnju do ljeta 2027. godine. 

Florian Plettenberg, novinar njemačkog Sky Sportsa, objavio je kako je odšteta manja od pet milijuna eura. 

Augsburgu će, dok bacimo pogled na tablicu prvenstva, Beljina pomoć itekako biti potrebna jer su trenutno 14. s tek bodom više od zone ispadanja. Velika kriza forme vlada SGL Areni - za pobjedu ne znaju još od 2. listopada, kada su s 3:2 porazili nogometaše Schalkea. 

Ekipa s Gradskog vrta tako je u kratkom roku ostala bez drugog važnog igrača. Prethodno je klub napustio mađarski veznjak Laszlo Kleinheisler, koji je otišao u Panathinaikos. 

Krenuo je u Cibaliji pa 2019. preselio u Wilsonovu. Posebno se iskazao na posudbi u Istri 1961 tijekom prošle sezone, kada je u 37 nastupa postigao 20 golova. Za prvu momčad Osječana zabio je deset pogodaka u 35 službenih nastupa. 

- Ljudi su poslali po mene privatni avion, nisam to nikad doživio. Stvarno se osjećam posebno, odmah su organizirali i liječnički pregled iako su već bili kasni večernji sati. Svi su me čekali, treneri i uprava, brzo smo potpisali troipolgodišnji ugovor, a svi članovi obitelji su dobili dres na poklon. Ne sumnjam da ću se brzo prilagoditi i dati svoj doprinos očuvanju bundesligaškog statusa svog novog kluba što je i osnovna zadaća - izjavio je Beljo na oproštaju od Osijeka. 

- NK Osijek će u meni uvijek imati svoga navijača. Još jednom, hvala vam svima! - zaključio je. 

Standings provided by Sofascore


 

 

Komentara 1

Avatar Cro-Wolf
Cro-Wolf
18:07 13.01.2023.

Sretno... i samo se nadam da neće sada upasti u sivilo mladih igrača koji su otišli rano.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije