HUMANITARNI SUSRET

FOTO Pogledajte atmosferu na tribinama Maksimira: Sve je puno ukrajinskih obilježja

ZAgreb: Dobro raspoloženi gledatelji podržali su humanitarnu akciju 'Match for peace'
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/12
28.04.2022.
u 19:11

"Kamioni puni prehrambenih proizvoda s dugim vijekom trajanja, medicinskog materijala, dječjih, ženskih i muških higijenskih potrepština, lijekova i ostalog što je bilo potrebno za ukrajinske izbjeglice, kao i za napadnute Ukrajince koji su ostali u zemlji, otišlo je u niz tamošnjih gradova"

Zagrebački Dinamo od 18 sati zaigrao je susret s Dinamom iz Kijeva. Imenjaci su se sastati na stadionu Maksimir, a sve kako bi pomogli Ukrajincima u ova teška ratna vremena. Sav prihod od ulaznica namijenjen je kijevskom klubu koji će novac proslijediti ukrajinskim izbjeglicama.

Na tribinama se okupio pristojan broj navijača s obje strane, sve je puno obilježja jednoga i drugoga kluba, naravno i Ukrajine

Osim sportskog, odrađen je i zabavni dio priče u kojemu je ukrajinska pjevačica zabavila publiku na zagrebačkom stadionu.

28.04.2022., stadion Maksimir, Zagreb - Prijateljska utakmica GNK Dinamo - Dynamo Kyiv. Sav prihod od susreta namijenjen je humanitarnoj pomoci u ratom zahvacenoj Ukrajini. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

Dio novca koji će se prikupiti tijekom humanitarne utakmice zagrebačkog i kijevskog Dinama kanalizirat će se udruzi Dobro Dobrim (Do Do). Riječ je o udruzi koja trenutačno pomaže Ukrajincima, a u njoj djeluje 200-injak volontera. Dosad su tražili smještaj za raseljene, prevozili ih kamo je potrebno i dovozili u Hrvatsku, sve u suradnji s Grkokatoličkom crkvom, odnosno Caritasom Križevačke eparhije. Od početka ruske agresije na Ukrajinu organizirali su 42 transporta humanitarne pomoći, a s akcijama prikupljanja počeli su već idući dan nakon napada. Kamioni puni prehrambenih proizvoda s dugim vijekom trajanja, medicinskog materijala, dječjih, ženskih i muških higijenskih potrepština, lijekova i ostalog što je bilo potrebno za ukrajinske izbjeglice, kao i za napadnute Ukrajince koji su ostali u zemlji, otišlo je u niz tamošnjih gradova.

– Činimo to putem ukrajinskog veleposlanstva u Zagrebu, koje nas je odmah na početku humanitarne krize prepoznali kao udrugu s iskustvom jer već godinama pomažemo onima koji žive u riziku od siromaštva i društvene isključenosti – govori Radovan Žepec, dopredsjednik udruge DoDo, koji ujedno i pomaže u organizaciji Ognjenu Vukojeviću, asistentu glavnog trenera kijevskog Dinama i glavnom organizatoru humanitarne utakmice.

– Tijekom utakmice bit će predstavljen humanitarni broj 060-9005 (6,25 kn s PDV-om) akcije “Dobro Dobrim za Ukrajinu”, koji će se vrtjeti na semaforu, a dijelit će se i leci oko maksimirskog stadiona. Najveći dio onog što se prikupi putem tog broja ići će za troškove transporta za Ukrajinu i nabavu. Sav prihod od prodanih ulaznica ide pak kijevskom Dinamu, koji će to proslijediti žrtvama rata. 

28.04.2022., stadion Maksimir, Zagreb - Prijateljska utakmica GNK Dinamo - Dynamo Kyiv. Sav prihod od susreta namijenjen je humanitarnoj pomoci u ratom zahvacenoj Ukrajini. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

>> Promocija knjige Velimira Zajeca:

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije