SLAVNI PAOK

FOTO Ruski milijarder blizak Putinu trčao po terenu s pištoljem, a sada čeka Rijeku

Grčka traži pomoć FIFA-e
Foto: Reuters
1/2
13.08.2021.
u 00:04

Savvidis je naoružan utrčao u teren nakon što su izbili neredi jer je sudac u završnici utakmice kod rezultata 0-0 poništio pogodak PAOK-a

PAOK, grčki doprvak, čeka Rijeku u doigravanju za grupnu fazu Konferencijske lige nakon što je slavio  protiv Bohemiansa 2:0 nadoknadivši zaostatak 2:1 iz Irske. 

S druge strane, Rijeka je slavila 4:1 protiv Škota na Rujevici, nakon remija u prvom susretu,  a s Grcima im sigurno neće biti lako. 

PAOK je osebujan klub i oko njega su osebujni likovi. Jedan od njih je i njegov vlasnik Ivan Savvidis, jedan od najmoćnijih Rusa. Vrijedan je gotovo dvije milijarde dolara prema Forbesu. Osim toga, prema navodima ruskih medija, jedna je od osoba bliskih Vladimiru Putinu.

On je predsjednik PAOK-a koji je 2018. čak utrčao na teren s pištoljem oko pasa. Tako je, dobro ste pročitali. Mediji su tada izvijestili da je disciplinska komisija Grčkog nogometnog saveza kaznila je predsjednika PAOK-a Ivana Savvidisa s tri godine zabrane ulaska na sve stadione zbog utrčavanja na teren s pištoljem za pojasom tijekom prvenstvene utakmice protiv AEK-a igrane u Solunu 11. ožujka 2018.

 


Savvidis je naoružan utrčao u teren nakon što su izbili neredi jer je sudac u završnici utakmice kod rezultata 0-0 poništio pogodak PAOK-a.

Predsjednik PAOK-a kažnjen je tada i sa 100.000 eura. Prekinuti susret između PAOK-a i AEK-a registriran je rezultatom 3-0 u korist atenskog sastava. 

Bohemians v PAOK - UEFA Europa Conference League - Third Qualifying Round - First Leg - Aviva Stadium Bohemians' Dawson Devoy (left) and PAOK's Jasmin Kurtic battle for the ball during the UEFA Europa Conference League Third Qualifying Round, First Leg match at the Aviva Stadium in Dublin, Ireland. Picture Date: Tuesday August 3, 2021. Niall Carson Photo: PA Images/PIXSELL
Foto: Niall Carson/PA Images/PIXSELL

Ključne riječi

Komentara 7

RA
R.adioT.elevizijaL.jestve
06:58 13.08.2021.

Kako se nogomet koristi u spijunsko geostrateske svrhe , Rusi preuzmu klub u Solunu

Avatar Dalmoš
Dalmoš
08:50 13.08.2021.

Ivan Savvidis sigurno nije došao do tog novca mukotrpnim radom.

GO
Gorskivuk5
10:16 13.08.2021.

Izbaciti jih za 5 godina iz lige.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije