RUKOMET

Francuzi savladali Španjolce te čekaju Balića i društvo

accambray
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
08.08.2012.
u 16:23

Rukometaši Islanda neće braniti srebro s prošlih Olimpijskih igara u Pekingu, bolji su bili Mađari.

Sve prognoze nakon četvrtfinalnih susreta na rukometnom turniru pale su u vodu. U jednom polufinalu igrat će potpuno neočekivano Mađarska i Švedska. Francuska se pak provukla zahvaljujući ogriomnoj sreći. Za medalje se tako neće boriti Danska, aktualni europski prvak, te Island, koji je prije čeitri godine igrao finale u Pekingu.

Mađarska je pobijedila Island sa 34:33 tek nakon dva produžetka. Nakon što su Mađari vodili pet razlike (17:12), Island je sve preokrenuo i imao neviđenu priliku da pobijedi. Imao je 27:26 i sedmerac 12 sekundi prije kraja. Snori Guidjansson je promašio, a Mađari su preko Lekaia postigli pogodak za produžetke. U dodatnih dvadeset minuta Mađarska zahvaljujući Fazekasu (22 obrane) i Nagyu (devet pogodaka) ide u polufinale. Mađarima olimpijski turniri očigledno odgovaraju -do sada su već triput bili čevrti, a posljednju medalju osvojili su na SP-u 1986. godine.

Francuska je izbacila Španjolsku pogotkom Accambraya u posljednjoj sekundi. Karabatićev udarac Šterbik je obranio, ali se lopta sretno odbila do francuskog igrača koji je postigao pogodak za polufinale. Švedska je bila bollja od Danske (24:22). Šveđani se nadaju da bi ova generacija konačno mogla osvojti zlato, jedina medalja koja im nedostaje.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar mohito
mohito
17:38 08.08.2012.

samo se nadam da nam nece ovi suci sudit - takva tucnjava koju su dozvolili francuzima nema blage veze s rukometom - ali obzirom da su i jedni i drugi antipaticni, mozda je bolje da su francuzi, jer njih jos nismo deklasirali na vom turniru....

Avatar dinameze
dinameze
17:45 08.08.2012.

ovo zadnjih 20min je bio masakr da ne kažem genocid nad španjolcima.svaki napad španjolaca je bio za dva isključenja no ovi suci(srbi)to ne vide.dokle će suci ubijati sport,tko je gledao luciju vidio je da je pogodila protivnicu u glavu osim onog suca od 100godina i sa tolikom dioptrijom ne.zatim oni juče kad su TEGOVI pali na onog nijemca oni jedva izađoše na binu naravno zbog starosti.možda ovi iznad 65 misle da su još uvijek sposobni no znajte da nisu.

ZM
zmaj5
17:30 08.08.2012.

Ne volim niti jedne niti druge.Francuze specijalno.No drago mi je da je ovako ispalo.Konačno je došlo vrijeme da im naplatimo stare dugove.Gledao sam utakmicu,nisam siguran da i suci nisu utjecali na pobjedu,no Francuska više nije što je nekad bila.Treba odraditi pametno utakmicu protiv Tunisa,a protiv Francuske,biti će " Iznad svih Hrvatska"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije