opet u punom pogonu

Friedrich oporavljena, ali ništa od dvoboja s Vlašić u Dohi

Ariane Friedrich
AFP
08.04.2010.
u 18:11

Unatoč oporavku, Njemica će natjecateljsku sezonu otvoriti tek u lipnju što znači da će opet izbjeći borbu s Blankom.

Njemačka atletičarka Ariane Friedrich, lani najveća suparnica naše Blanke Vlašić u skoku u vis, oporavila se od ozljede koljena zbog koje je propustila Svjetsko dvoransko prvenstvo u Dohi prošlog mjeseca.

- Nakon dvotjedne terapije kod Petera Heckerta upala patelarne tetive je izliječena. Svakodnevna su mi tretmani pomogli, vratila sam se u puni trening, štoviše već sam zaradila prvu upalu mišića - poručila je 26-godišnja atletičarka putem svoje internetske stranice.

- Aktivni mi je odmor donio puno toga dobroga premda je katkad bilo teško biti strpljiv i ne raditi gotovo ništa osim ispijanja kava. No, barem sam imala priliku mentalno se oporaviti od svih stresova koji su se nakupili prošlih mjeseci i pronaći novi elan za nadolazeće sportske izazove, a posvetila sam se i svome hobiju, slikanju - dodala je Friedrich.

Unatoč oporavku, Njemica će natjecateljsku sezonu otvoriti tek u lipnju. Tijekom zime se nije nijednom susrela s Blankom Vlašić, a sada je jasno da je neće biti ni na prvom mitingu Dijamantne lige 14. svibnja u Dohi, gdje je hrvatska rekorderka i dvostruka svjetska prvakinja na otvorenom već najavila nastup.

- Iako je više ništa ne boli, i dalje moramo biti oprezni - objasnio je razloge kasnijeg otvaranja sezone trener njemačke visašice Günther Eisinger.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije