Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promocija filma

Prelijepa novinarka legendu Hajduka usporedila s Maradonom

Mirta Šurjak
Foto: Petar Glebov/Pixsell
1/23
28.10.2019.
u 18:02

Na promociju filma su stigli i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović te izbornik Vatrenih Zlatko Dalić

U splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu u nedjelju je promoviran film Ivanova igra redatelja, scenarista i producenta Tomislava Žaje koji govori o prekinutoj karijeri i životu nogometaša Ivana Gudelja.

Nakon promocije filma Gudelj se na govornici zahvalio svima na dolasku, ali i onima koji su pomogli u nastajanju tog djela. Posebno se zahvalio predsjednici Kolindi Grabar Kitarović. 

Mirta Šurjak
1/15

Do Splita je zbog filma stigao i izbornik Zlatko Dalić kojem je, kako je rekao, bila velika čast što je bio prisutan. 

Na promociju filma stigao je i nekadašnji igrač Crvene Zvezde Miloš Drizić, Milojko Pantić je na zamolbu novinara fingirao prijenos nogometne utakmice u trenutku kada Gudelj zabija gol, a na promociji su među ostalima bili igrači zlatne generacije Hajduka Vilson Džoni, Zlatko Vujović, Ivan Buljan, Drago Čelić, Zoran Vulić, Nikica Cukrov, potom Luka Zajc, Marin Brbić, Predrag Mijatović, Marko Mlinarić, Edo Pezzi i brojni drugi. 

O promociji filma je za HRT izvještavala Mirta Šurjak, koja je večer u HNK sažela sljedećim rečenicama: 

- Ivanova priča je priča o jednoj velikoj karijeri, o tragediji, ali i happy endu. Priča o Ivanu Gudelju. Kažu najvećem nogometašu s prostora bivše Jugoslavije, genijalcu koji je za Hajduk odigrao 362 utakmice i postigao 93 zgoditka.

Mirta Šurjak
1/9

Kada vam još kažemo da je bio zadnji vezni igrač, a da je zabijao svaku četvrtu utakmicu, onda to dogovoljno govori o njegovoj genijalnosti. O ekstra klasi, o igraču ispred svog vremena, koji je bio, recimo, takorekoć u rangu Maradone.

U džepu je imao ugovore s tadašnjim najvećim nogometnim klubovima, Bordeauxom i madridskim Realom. 

Ali onda je u jednom nesretnom trenutku 1986. godine, na utakmici protiv Crvene zvezde na Poljudu, ostao ležati. Bio je čak i ispraćen zvižducima jer su gledatelji mislili da simulira, ali on je zapravo obolio od hepatitisa B, i to onog najtežeg oblika.

Pokušavao se vratiti, ali nažalost, povratka nije bilo. I mnogi bi tada u njegovoj koži upali u depresiju, ali on je imao snage okrenuti novu životnu stranicu, postati nogometni trener, te je čak 20 godina bio izbornik nogometne U-17 reprezentacije. I toliko godina  kasnije, Ivan definitivno nije zaboravljen - kazala je Šurjak.

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
18:22 28.10.2019.

Nema ništa protiv žene, ne poznam je, ali ne možete nam sugerirati nečiju ljepotu., a to uopće na kraju krajeva nije ni bitnmo.Meni je recimo jako nelijepa. Ima atribute ali lijepa nije. (Meni)

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
20:56 28.10.2019.

prelijepa??

Avatar kvasac60
kvasac60
18:37 28.10.2019.

Na čemu je ova??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije