Preživjeti proljeće

Gazda već dugo nije fasciniran Halilhodžićem

Hrvatska Grčka (1)
Antonio Bronić
23.02.2011.
u 09:24

Tradicije postoje da se ruše, pa tako i ova vezana uz Dinamove trenere: od 2008. plave u pretkolu Lige prvaka nije vodio trener koji ih je poveo u proljetni dio prvenstva

Tako je na kraju proljeća 2008. odletio Soldo pa preuzeo Ivanković, godinu poslije Jurčić je zamijenio Vlaka, 2010. iz kolosijeka je izbačen Jurčić, a u Europu je poveo Zajec.

Hoće li Halilhodžić prekinuti tu seriju i spojiti dvije jeseni na Dinamovoj klupi? Iako je pritisak "unutarnjeg neprijatelja" sve očitiji, malo je vjerojatno da će Hercegovac sam dići sidro i odreći se 900.000 eura godišnje. Čovjek koji s europskim klubom nikada nije bio prvak i koji je nedavno ispao od neuvjerljivoga PAOK-a teško može i zamisliti unosniju i lagodniju gažu. Ona će mu, uostalom, znatno uljepšati CV, budući da je dvostruka kruna praktično gotova stvar.

Vaha, naravno, nije naivan i jasno mu je da "udbaši", kako ih zove, koji mu rade o glavi nisu novinari, nego oni koji iz kluba plasiraju priče o nezadovoljstvu igrača trenerovim metodama. Nije baš da Sammir i društvo na Facebooku Vahi šalju zahtjeve za prijateljstvom, jer i nije prirodno da trener i igrači žive u pretjeranoj ljubavi. Ovdje je problematika mnogo ozbiljnija, naime, Mamićeva fascinacija Vahom odavno je ishlapjela.

Počelo je prošle jeseni sukobom oko Rukavinina statusa, koji ni danas kod Vahe nije onakav kakvim ga je Mamić zamislio, nastavljeno je kažnjavanjem gazdina ljubimca Sammira, a kulminiralo je debaklom protiv Grka koji je razgolitio Vahu. Sukobili su se poslije i oko Calella i Ademija, kada je trener skrušeno potpisao kapitulaciju pred Mamićem. Tu je Vaha očito naučio lekciju pa sada i ne inzistira na kazni za novi Sammirov ispad...

Tako će se još jedno Dinamovo rutinsko odrađivanje posla u preostalih 16 utakmica pretvoriti u novo proljetno iščekivanje: oko čega će Mamić i Vaha ponovno isukati mačeve i čiji će živci u tom "hladnoratovskom" razdoblju prije popustiti...

Od 2008. godine trener plavih pokraj Mamića nije preživio proljeće

Komentara 40

VK
vječni krojf
09:36 23.02.2011.

Kakva djubrat.Okrenuo novinar plocu,dosad pisao sukobe izmedju navijaca i Mamica a sad je odjednom trener na tapeti.Prosle godine je stalno upitivao dole ce biti Vaha trener Dinama i tvrdio da nece dugo ali mu sad ovo ne odgovara i izmislja sukobe izmedju trenera i dopredsjednika pa i slvacionice.To sve spada u rusenje Dinama i sve je povezano saposljednim dogadjajima u savezu.Ponavlja se Cibona.

Avatar Castro
Castro
10:02 23.02.2011.

Hönnes i Van Gaal se otvoreno samaraju preko medija, Valdano i Mourinho isto....i jos milion primjera. Ali klub je UVIJEK ispred svega i svakog covjeka. Mamicu je bitan rezultat, novinarima je to neinteresantno pa traze izgovor zbog prodaje igraca. A zar i to nije bitno ???? Naravno da je bitno, na ljeto se moraju prodati dva tri igraca da bi se kasa napunila jer tu kasu novinar vecernjaka sigurno nece napuniti. Nece ni kartu platiti, ni sal kupiti a kamoli pohvaliti rad trenera ili kluba. Bitno je da se nesto ruzno dogodi. Osobno ne vjerujem da ce Vaha biti izbacen, prije se moze dogoditi da sam ode ali Mamic je dovoljno pametan da zna da mu Vaha moze donjeti ligu prvaka. Ne sjeci granu na kojoj sjedis.

Avatar feudalac
feudalac
18:28 23.02.2011.

Dasovic je u nedjelju ispao iz Stimcevog supka i jos ne ne snalazi u vremenu i prostoru, zato ga ne treba shvacati ozbiljno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije