Katalonci ne puštaju

Gazzetta: Brozović je sve dogovorio s Barcelonom. Xavi osobno napravio potez koji donosi preokret

FIFA World Cup Qatar 2022 - Round of 16 - Japan v Croatia
Foto: Dylan Martinez/REUTERS
1/9
29.06.2023.
u 17:18

Prema natpisima u talijanskim medijima jedino što može spriječiti Brozovićev dolazak u Kataloniju jest ako Barcelona ne prikupi dovoljno novaca za njegov transfer. Mundo Deportivo je pisao kako je prva ponuda bila 15 milijuna eura, dakle pet milijuna manje no što Inter traži, no nadaju se da će uspjeti pronaći kompromis

Nakon što se početkom tjedna činilo da dogovor predstavnika saudijskog Al Nassra (kluba u kojem igra Cristiano Ronaldo) i Marcela Brozovića samo što nije pao, sada se ta mogućnost čini dalje, no što je bila na početku. Prema talijanskom listu La Gazzetta dello Sport, Brozović je sve već dogovorio s Barcelonom.

Inter je pristao na 23 milijuna eura koliko su Saudijci ponudili za odštetu, taj iznos prebacivao je 20 milijuna koje su u Milanu inicijalno tražili. To je značilo da konačna odluka ostaje na Brozoviću, kojem je ponuđen trogodišnji ugovor uz 20 milijuna eura zarade po sezoni. Veznjak je to odbio, zahtijevajući 30 milijuna i ugovor na dvije sezone.

GALERIJA Manchester City osvojio Ligu prvaka

FIFA World Cup Qatar 2022 - Round of 16 - Japan v Croatia
1/10

Obzirom da Brozović preferira Barcelonu, kako pišu Talijani, Saudijci bi svoju priliku mogli tražiti u Seku Fofani, 28-godišnjem kapetanu Lensa. Za njime je izvrsna sezona u kojoj je upisao devet golova i šest asistencija, a njegov je klub završio na drugom mjestu ispred Marseillea pod vodstvom hrvatskog trenera Igora Tudora.

Za taj navodno već postignuti dogovor Hrvata i katalonskog kluba bio je presudan poziv trenera i Barcine legende Xavija Hernandeza. Pišu kako ga je nazvao, rekao mu da žele da dođe u Kataloniju, a upravo to je bio dodatan poticaj postizanju dogovora. Osim toga, pišu kako je dogovorena plaća od sedam milijuna eura godišnje.

VEZANI ČLANCI:

"To je tek trećina od onog što mu nudi Al Nassr, ali i milijun više od svote koju godišnje prima u Interu. Brozović toliko želi u Barcelonu da se već tjedan dana po Zagrebu skriva od predstavnika Al Nassra jer se boji da ne pristanu na njegove nemoguće uvjete od 30 milijuna eura godišnje", piše talijanski list.

Ove navodne nije moguće potvrditi, TuttoMercato je također pisao kako su predstavnici pokušali doprijeti do Brozovića na njegovoj kućnoj adresi. S druge strane, većina izvora njegovu godišnju plaću u Interu smješta u raspon od 11 do 12 milijuna eura, a ne šest kako se navodi spomenuti list.

"Barca je u takvoj financijskoj situaciji da može kupiti i registrirati Brozovića samo ako prethodno proda nekoliko igrača. Za to joj je potrebno vremena, a Brozović joj je dao tjedan dana", zaključuju La Gazzetta.

VIDEO Što je to govorio Luka Modrić na suđenju Mamićima

Komentara 1

DU
Deleted user
18:04 29.06.2023.

E jesu ovi moji orlovi, vatreni se skrivati moraju da ne dobiju pare a ovi moji mamlazi ni ispod cene ne idu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije