Italija

Gazzetta: Kovačić je kapacitet da ispiše povijest Intera

Mateo Kovačić (1)
Marko Lukunić/Pixsell
31.01.2013.
u 12:42

Gazzetta piše da je investicija od 15 milijuna eura za Kovačića možda ipak prevelika. "Iako ga uspoređuju s Lukom Modrićem, Kovačić ipak ima tek 18 godina."

O transferu Kovačića u Inter izvijestili su svi talijanski, ali i svjetski mediji – L'Equipe, BBC sport, Marca, AS...

Najviše ga hvali Gazzetta, koja piše da je Kovačić dijete po godinama, ali puno stariji po nogometnim vještinama. Pišu da je kapacitet igrača koji bi mogao ispisati povijest Intera.

"Massimo Moratti je glavni igrač u zimskom prijelaznom roku. Doveo je Matea Kovačića za jedanaest milijuna eura i četiri milijuna bonusa, iako su ga željeli gradski rivali Manchester United i City", dodaje Gazzetta.

Autor teksta dodao je da je investicija od 15 milijuna eura za Kovačića možda ipak prevelika.

"Iako ga uspoređuju s Lukom Modrićem, ovo je velika investicija za nogometaša od 18 godina. Ipak, iako je tako mlad ima već četiri nastupa za mladu reprezentaciju Hrvatske i iskustvo igranja u Ligi prvaka."

I Corriere smatra da je Kovačić preskup za svoje godine.

"Dinamov dragulj je sličan Modriću i čini se da je najbolji izbor nakon što Inter nije uspio dovesti Paulinha. Interu nedostaje kvalitetan veznjak, kreator."

Zanimljivo, u anketi Gazzette 58% ispitanika smatra da pojačanja Kovačić, Kuzmanović i Schelotto nisu dovoljna da bi Inter osvojio naslov.

>>>Mateo Kovačić u Interu će nositi dres s brojem deset!

>>>'Inter je lud za Mateom, mi se osjećamo kao da je netko umro'

Ključne riječi

Komentara 1

NI
nicro
15:53 31.01.2013.

Sve najbolje Kovačiću i Radoševiću u Italiji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije